Треньорът на Литекс Живко Желев заяви, че според него първенството

...
Треньорът на Литекс Живко Желев заяви, че според него първенството
Коментари Харесай

Живко Желев: Ще е добре, ако във Втора лига се вкарат стабилни отбори

Треньорът на Литекс Живко Желев съобщи, че съгласно него шампионата би трябвало да се доиграе, в случай че има опция. Според него е добре да има вид да се вкарат тимове, които са финансово постоянни,

" Ситуацията е доста, доста неприятна. Нито футболистите могат да упражняват специалностите си в този тежък миг, нито ние треньорите можем да изпълняваме нашите задания. Лошото е, че не се знае до по кое време ще продължи това нещо. И то освен футболът е обиден, а и спорта като цяло, и живота на хората ", съобщи треньорът на " оранжевите " пред football24.

" Лично моето мнение е, че в случай че обстановката го разрешава шампионата би трябвало да продължи и да се доиграе. Има тимове, които са с мачове по-малко от други. Ние да вземем за пример имаме 20 мача, а други имат с два повече както се споделя. Просто няма да бъде почтено по отношение на някои отбори да не се възобнови шампионата, само че както към този момент споделих единствено в случай че обстановката го разреши ".

" В момента не можем да вършим каквито и да било решения, защото нищо не зависи от нас. Момчетата упражняват в домашни условия. Аз считам, че за две седмици един тим може да се приготви физически след дългата пауза за продължение на сезон. Тук всичко опира към този момент до треньорската работа ".

" Обикновено на подготовките след 10-12 дни е първата контрола, тъй че затова играчите могат да бъдат хвърлени в игрова конюнктура след два седмици подготовка.

" Най-лошото в обстановката обаче е, че има хора, които сега нямат никакви приходи, бизнесът ще пострада съществено. Не се знае какво ще е след рецесията. Със сигурност това ще повлияе на футбола и освен, на целия живот на хората. Можем да се надяваме единствено да завърши по-бързо и да можем да си върнем естествения темп на живот ".

" По мое мнение, в случай че във Втора лига има уголемение би трябвало да се вкарат тимове, които са финансово постоянни, с цел да може да изкарат сезона. Видяхте какво стана с Верея преди началото на сезона. След това и Поморие се отхвърлиха на полусезона. Цялата обстановка е неприятна. Има и отбори в групата, които не са добре финансово. Хубаво е в един тим нещата да са естествени във финансово отношение, с цел да може да се състезава на професионално равнище ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР