Треньорът на Левски Елин Топузаков говори за състоянието на отбора

...
Треньорът на Левски Елин Топузаков говори за състоянието на отбора
Коментари Харесай

Топузаков: Няма да откажем третото място

Треньорът на Левски Елин Топузаков приказва за положението на тима преди утрешния турнирен мач със Септември и изрази задоволството си, че отборът влиза в серия от мачове в сбит цикъл.

" Не се оплакваме от програмата на шампионата, тя е идентична за всички. При нас хубавото е, че нямаме нови травми. Целта ни бе да освежим играчите, които са титуляри. Няма нищо по-хубаво от това да се играе всеки три дни за футболистите, треньорите, а и за Левски като тим ", сподели младият експерт.

" Не подценяваме Септември. Важна е и датата, на която се играе мачът поради годишнитата на легендата Гунди. Не желая да се връщам обратно, само че и против Берое видяхме, че няма нищо елементарно. Всичко минава през съществени старания от футболистите ", сподели още треньорът.

„ Надявам се да продължим наклонността от предходните мачове. Кордоба няма да е на 100% подготвен за утрешния мач. Близо е до завръщане, само че не задоволително, че да го рискуваме. Всички други са разполагаем. Има двама щатни реализатори, които упражняват всеки ден по 15-20 дузпи. Определени са от мен за реализатори оттук насетне “, разкри Топузаков.

" Не съм се отказал от нито един футболист на Левски. Радвам се на бранителите, че не допуснаме гол в последните мачове. За един треньор няма нищо по-добро от това да може да избира от няколко футболисти, даже да има и такива, които ще се сърдят. Искам да мога да предпочитам състава сред 15-16 играчи всякога ", пожела си той.

" За нас е значимо Левски да е допустимо на първо време в класирането. Няма да се откажем да сме трети, макар че сега това е невероятно преди плейофите. Не съм гледал разпределението на мачовете в плейофите - къде гостуваме, кой одобряваме. Много е рано да се прави такова систематизиране. Виждате, че последните мачове приключиха с по 1:0, силите са изравнени. В плейофите ще играем против най-хубавите тимове ", сподели треньорът.

" Има трима-четирима млади футболисти, които са доста покрай първия тим като динамичност и физика. Някои от тях попадат в групата за мачовете. Развитието на срещите не ни разрешава да ги пуснем в края на мачовете, даже и за малко, с цел да усетят младите тръпката, само че се надявам, че в идващите мачове ще имаме такава опция ", приключи Елин Топузаков.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР