Треньорът на Кубрат Пулев - Ули Вегнер, е твърдо убеден,

...
Треньорът на Кубрат Пулев - Ули Вегнер, е твърдо убеден,
Коментари Харесай

Ули Вегнер: Щях да се оттегля, ако не вярвах, че Кубрат ще стане шампион

Треньорът на Кубрат Пулев - Ули Вегнер, е твърдо уверен, че ще направи българина све­товен първенец. В навечерие­то на мача с Хюи Фюри герма­нският експерт призна, че е позволил неточност, когато преди 9 години Кобрата подписа до­говор със Зауерланд. Според не­го още тогава е трябвало лич­но да се заеме с подготовката му, вместо да го поверява на Ото Рамин. Именно последни­ят направи тактиката за мача с Владимир Кличко, който Кубрат загуби с нокаут в пе­тия рунд през 2014-а.

" Когато подписа контракт с нас, трябваше да го взема вед­нага. Той тренираше при Ото Рамин, който също е доста добър експерт, само че аз под­хождам с изцяло друга фи­лософия. Изненадан съм по какъв начин Куб­рат привикна бързо с мен и не е належащо да споделям нещо по два пъти. Той знае, че аз желая да го направя международен първенец. Гледа съществено на трени­ровките и дилемите си и желае да вземе купата. За мен ка­то треньор това е още едно предизвикателство. Това мо­же единствено да ме радва, само че от позиция на стила би трябвало да направи някои доста дребни промени. Трябва да усъвършенства още малко отбраната си. Има положителни рефлекси и усет. Естест­вено, не му е доста елементарно с мен, тъй като имам условия във връзка с тактиката. Моята цел е постоянно да израбо­тя постоянна тактичност, която да му подсигурява успеха. Той би трябвало единствено да я приложи. Има нужните способнос­ти и разсъдък, с цел да го напра­ви ", проучва във кино лентата на " Епик Спортс " Вегнер.

76-годишният експерт продължи да приготвя Куб­рат и откакто българинът се откупи от Зауерланд против 150 хиляди $, с цел да стане сътрудник на Ивайло Гоцев и " Eпик ". Причината - вярата, че Пулев ще стигне go све­товния връх.

" Моето голямо предпочитание е да бъда до Кубрат. Той видя, че съм почтен, защо­то го е заслужил. Видя, че в доста обстановки аз бях на него­ва страна и това не са прос­то думи, а каузи. Бих бил и ще съм извънредно горделив, когато той победи и когато хвърча назад към Берлин с един първенец. Искам да извърша го­лямото му предпочитание и да му по­могна да стане международен първенец. Сега обаче първо би трябвало да завоюва тази теж­ка борба в София. За мен като треньор Кубрат е предизви­кателство. Аз съм стимулиран и неговият мач ще бъде увен­чан с триумф. Той ми сподели, че има нужните качества и желае да донесе международната купа в България. Убеден съм в това, в противоположен случай щях да се отдръпва. Дълбоко в себе си знам, че ще завоюва тази тежка борба ", сподели още Вегнер.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР