Треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез даде специално интервю за

...
Треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез даде специално интервю за
Коментари Харесай

Керкез: Няма да давам големи обещания

Треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез даде особено изявление за " Домът на футбола " по DIEMA SPORT, където разяснява по какъв начин се усеща в новия си клуб Ботев Пловдив, както и че е осведомен с огромната фенска маса на клуба. Специалистът приказва какво ще чака от играчите си и каква е неговата цел.

" Чувствам се доста добре в България. Заварих това, което чаках в Ботев – огромен клуб, със сериозна фенска маса, чудесна база и голям капацитет в тима. Когато играете за огромен тим с доста последователи, а резултатите не дават отговор задоволително на условията, а играчите, в случай че не са задоволително постоянни психически, е мъчно. Ще опитам да накарам играчите да се усещат уверени. През последните дни това се завръща ", стартира той.

" Потенциала го има, би трябвало да продължим във възходяща линия. За треньорите ясно е, че времето в никакъв случай не стига. Не избираме постоянно по кое време да сменим местоработата си и да стартираме в нов клуб. Важното е да се приспособяваме, да постановяваме концепциите си и това е съвършеният миг за това ", продължи Керкез.

" В България има доста тимове с огромна фенска маса и Ботев е един от тях. Виждам нещо сходно с огромните клубове в Сърбия. Липсата на положителните резултати води до напрежение. Аз го одобрявам и в случай че не можеш да боравиш с него, не си за тази работа. Много значимо е да има опитни играчи като Ивелин Попов. Той е индивидът, който дава първия образец и на терена, и отвън него. Това оказва помощ на клуба и младите играчи. Трябва първо да се срещна с шампионата. Виждам доста капацитет в тази група футболисти. Трябва играчите да бъдат здрави и постоянни психически. Така ще могат да покажат доста повече ", добави експертът.

" Не съм приказвал със Саша Илич. Играл съм с него в академията на Партизан. Когато получаваш сходно предложение, би трябвало да се запознаеш със обстановката. Моето чувство беше, че това е верният миг да дойда в Ботев. Не съм вълшебник, няма да мятам огромни обещания, само че желая почитателите да имат вяра в мен и играчите. Можем да реализираме положителни резултати ", разяснява треньорът на Ботев Пловдив.

" Целта ми е да виждам в по-краткосрочен проект – да печелим всеки мач до зимата. Не обичам да давам обещания, само че желая да създадем положителни неща в Ботев, крачка по крачка. В Лимасол беше същото. Гореща поддръжка, жълт цвят на екипите, някои неща съответстват. Трябва да покажеш почитание към нашите почитатели, а това може да се случи единствено когато даваме максимума от себе си. Пловдив е страховит град ", приключи Душан Керкез.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР