Треньорът на Барселона - Шави Ернандес, не смята, че тимът

...
Треньорът на Барселона - Шави Ернандес, не смята, че тимът
Коментари Харесай

Шави Ернандес: Иска ми се да съм футболист и да играя в Ел Класико

Треньорът на Барселона - Шави Ернандес, не счита, че отборът му има психическо преимущество против Реал Мадрид поради успехите в последните две издания на Ел Класико. През лятото каталунците се постановиха с 1:0 в контрола, а през март разрушиха бъдещите първенци с 4:0 посред Мадрид. Утре следва нов двубой на “Сантиаго Бернабеу ”.

На конференцията преди мача Шави съобщи, че футболистите на Барселона би трябвало да покажат " кураж и темперамент ", с цел да завоюват.

" Щеше ми се да съм футболист и да играя в този мач, защото той е по-специален от всичко друго. Това е дуел, в който би трябвало да поемеш отговорност и да направиш всичко по силите ти за победа. Мисля, че моите играчи са подготвени да го създадат. Мотивацията е на най-много и имаме опция да поведем еднолично в класирането.

Трябва да играем като тим, да бъдем компактни и да покажем кураж и темперамент. Доказателството за това, което можем да създадем на терена, е ясно - видяхме го в мача предходната година.

Победите в тези дербита дават огромен позитивен подтик на целия тим. Все още обаче сме надалеч от мечтаното. Барса е тим, който в този момент се гради и би трябвало да продължим да го вършим по нашия проект ", съобщи Шави.

Шави разкри, че левият бек Маркос Алонсо най-вероятно ще бъде сътрудник на Ерик Гарсия в сърцето на отбраната, която ще има сложната задача да спре бразилския национал Винисиус. Треньорът на Барса обаче счита, че заканите от Мадрид са много повече от това.

" Не би трябвало да стопираме единствено Винисиус. Те имат още Бензема, Родриго, Валверде и други. Реал Мадрид е мощен тим и с цел да ги победим, ние би трябвало да играем на върха на опциите ни. Чака ни огромен мач ", сподели още Шави.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР