Треньорът на Арда Николай Киров записа първа победа начело на

...
Треньорът на Арда Николай Киров записа първа победа начело на
Коментари Харесай

Киров: В момента най-важно е как ще изглежда Арда догодина

Треньорът на Арда Николай Киров записа първа победа отпред на отбора. Това се случи в семейството на някогашния му клуб Ботев (Пловдив) (1:0). Наставникът остана удовлетворен от своите играчи, като разкри, че още търси оптималната скица на игра съгласно техните качества. Той сподели още, че сега за него е по-важно по какъв начин ще наподобява Арда през идващия сезон и към този момент работи по селекцията.

" Опитахме да играем футбол, да задържаме топката, да комбинираме - доста неща се получиха. Сменихме и схемата на игра, търсим оптималния вид по отношение на състезателите, с които разполагаме и техните качества. Вдигнахме % на игра с топка, което до момента липсваше. От там пристигна триумфа. Причината да сменим тактиката бяха качествата на нашите състезатели. Търсим оптималния вид, не знам дали това изненада съперника ", съобщи Киров.

" Доста е прелестно, когато последователите и на двата тима скандират твоето име. Това значи, че аз и помощниците ми сме оставили диря в Ботев. Надявам се това да се случи и в Арда и тук - да реализираме триумфи и да оставим диря ", сподели още експертът.

" В момента е по-важно по какъв начин ще наподобява Арда следващата година. Над това работим през седмицата. Търсим състезатели, които да вдигнат класата. Ако играем както през днешния ден, може да имаме още победи до края на сезона. Вече пристигнаха двама нови с подписани контракти. Представянето на Арда ще зависи от това каква селекция ще създадем. Моментът за селектиране е много сложен, тъй като шампионата продължава. Паузата е дребна, което ще сътвори спомагателни компликации. Милен Желев и Лъчезар Котев са подписали, само че нямат право да играят ", добави Белия.

" Дадох шансове и на двамата здрави вратари. Банков имаше контузия в главата и не съумя да се оправи в няколко мача. Търсим още един вратар ", разкри още наставникът.

" За мен е значимо да се възстановят състезателите. Резултатите зависят от това дали всички са здрави и дали има санкции, с цел да излизаме в най-благоприятен състав ", приключи Киров.

efbet Лига 28 кръг, понеделник 29 юни  Арда (Кърджали) 1:0краен резулат  Ботев (Пловдив)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР