Тренто е новият лидер в италианското волейболно първенство, след като

...
Тренто е новият лидер в италианското волейболно първенство, след като
Коментари Харесай

Маратонски трети гейм направи "Тренто" лидер в първенството

" Тренто " е новият водач в италианското волейболно състезание, откакто победи " Перуджа " с 3:0 (25:23, 25:19, 35:33). Бившият тим на Матей Казийски и Радостин Стойчев бе по-добър на игрището в личната си зала, само че в последния гейм везните от двете страни на мрежата се изравниха и това докара до същинско представление. За наслада на феновете по трибуните и той бе записан в сметката на " Тренто " и по този начин отборът се изкачи на първата позиция в класирането.

Преди конфликта " Перуджа " водеше единствено с 2 точки в подреждането на италианското състезание. Двамата треньори активизираха всичките си звезди, с цел да съумеят да окупират върха.

Мачът стартира равностойно, а волейболистите на " Тренто " съумяха да си извоюват нежна преднина преди десетата точка. Гостите обаче не им позволяваха да пернат доста напред в резултата. В последна сметка възпитаниците на Анджело Лоренцети демонстрираха по-здрави нерви в края на частта и поведоха.

Снимка: legavolley.it

Вторият гейм стартира неприятно за " Перуджа ". Звездата на отбора Александър Атанасиевич получи травма и наложително напусна игрището. Така гостите пропиляха насъбраната преднина и разрешиха на " Тренто " да поведе с 2:0 гейма.

Дойде ред на третата маратонска част. Отново " Перуджа ", в чиито редици се завърна сръбският диагонал, поведе първоначално. Подкрепяни от публиката волейболистите на " Тренто " съумяха да наваксат изоставането си и в последна сметка се стигна до заключителните точки. Двата отбора не преставаха да си разменят ролята на лидер в резултата. Когато по всичко личеше, че ще има и четвърти гейм, домакините съумяваха да дадат очаквания на почитателите. В последна сметка Лука Ветори постави точка на разногласието с мощна офанзива.

Най-резултатен за спечелилите от " Тренто " беше Урош Ковачевич със 17 точки. Кубинецът с полски паспорт Вилфредо Леон записа 15 пункта за " Перуджа ".

Утре от 19:15 ч. директно по RING следва българското дерби сред " Верона " на Матей Казийски " и " Лубе Чивитанова " на Цветан Соколов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР