Трендът на падаща инфлация може би ще продължи още и

...
Трендът на падаща инфлация може би ще продължи още и
Коментари Харесай

Икономист: Най-голямата заплаха в момента е дезинформацията, защото от това зависи в какъв свят ще живеем

Трендът на падаща инфлация може би ще продължи още и през зимата, до момента в който цените на газа и петрола са към момента относително ниски. Но във връзка със случаите в Червено море, не се знае дали той няма да се промени и кривата още веднъж да се обърне нагоре. 

Това разяснява пред Нова тв икономистът Евгений Кънев. 

За България обаче от най-важно значение за цените в идващите месеци е продажбата на Лукойл. В взаимозависимост от това по какъв начин ще се развият нещата, зависят и цените у нас. Тук имам терзания, тъй като според от избора на покупател от Народното събрание може да има всевъзможни разтърсвания на пазара, разяснява той.

Използването на изкуствен интелект също може да има двуяки резултати в стопанската система. Зависи от какви общества се употребява - дали са демократични или от властнически, тъй като в властническите общества са оръжие за хибридни войни. Това го видяхме и в Русия, и в Китай за всяване на раздори. Най-големият проблем тук е дезинформацията, която за България към момента остава неразбираема тематика, която да възбужда огромен спор, разяснява той.

Имайте поради, че дезинформацията по отношение на множеството избори, които хората по света би трябвало да създадат в идващите няколко години, ще предопределят по какъв начин ще наподобява света, в който живеем, защото ще имаме политически обединения - и в Съединени американски щати, и в Екологичен потенциал, които ще вземат решение по един или различен метод напрежението с азиатските страни, най-много с Китай, изясни той.

Важна тематика е и климатичните промени, от които е обиден целия свят и ние всички виждаме. Но с тях се занимават развитите страни, до момента в който разрастващите се страни избират да се развиват за сметка на замърсявянето, уточни той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР