Трайна тенденция на ограничаване на сивия сектор в българската икономика

...
Трайна тенденция на ограничаване на сивия сектор в българската икономика
Коментари Харесай

Сивият сектор у нас се свива, но остава над средния за ЕС, сочи проучване на АИКБ

Трайна наклонност на ограничение на сивия бранш в българската стопанска система през последното десетилетие открива с годишното си изследване. Все още, обаче, деянията на сиви практики у нас остават относително високи, поради междинния индикатор в Европейския съюз.

Ако нерегламентираният дял на стопанската система продължи да понижава със същия ритъм до 2023 година, ще падне до 18%, само че още веднъж ще остане по-висок от междинния за еврообщността, който е сред 12 и 15 на 100, предвижда създателят на проучването - проф. Стефан Петранов, представен от БНР.

С измерването на така наречен композитен показател " Икономика на ярко " през годините се следи стесняване в каузи на сивия бранш, се показва в изследването на АИКБ. Успех в битката с неофициалната стопанска система се регистрира и за 2019 година. Резултатите показаха ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев, създателят на проучването проф. Стефан Петрунов и основният секретар на работодателската организация Милена Ангелова.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР