Трапезарията не е просто място за хранене. Тя е кътче,

...
Трапезарията не е просто място за хранене. Тя е кътче,
Коментари Харесай

4 съвета при избор на трапезни столове


Трапезарията не е просто място за хранене. Тя е кътче, в което прекарваме време със фамилията, другари и посетители, забавляваме се и споделяме приятни страсти до момента в който се храним. Затова би трябвало да обърнем особено внимание на обзавеждането и атмосферата в нея.

Задължителните мебели за трапезарията са маса и столове за хранене, само че с изключение на тях може да включите още бюфет, скрин, разнообразни етажерки, ТВ долап, а за какво не и канапе или кухненски ъгъл? Правилното комбиниране на тези мебели е значимо за цялостната визия на помещението, само че от време на време може да бъде сложна задача, изключително в случай че не ги купувате дружно.

От магазин GRANDecor споделят какво да съобразите при покупка на трапезни столове:

е от изключително огромно значение, защото от него зависи вашия комфорт по време на хранене. Той би трябвало да бъде комфортен, здрав, да се съчетава добре с масата и останалите мебели, както и с цялостния интериор на трапезарията.

Уверете се, че сте избрали верния размер

За да не допуснете неточност първо проверете точните размери на масата. Обикновено общоприетата височина на трапезна маса е към 75 см. За да ви бъде комфортно се изисква дистанцията сред седалката на стола и плота на масата да бъде почти 30 см. При тази съразмерност височината на седалката на стола е 45 см.

Широчината на седалката нормално варира сред 43 и 60 см. Въпреки, че зависи и от дизайна на стола, най-добре е да заложите на ширина от най-малко 55 см, защото тя подсигурява най-хубав комфорт.

Дълбочината на седалката зависи от модела на стола. Обикновено тапицираните столове с извити обратно крайници в типичен или винтидж жанр са с по-дълбока седалка, до момента в който модерните прави столове са по-плитки.

Обърнете внимание на формата и дизайна

При избор на трапезен стол постоянно обръщайте внимание на това дали неговата форма се съчетава хармонично с тази на масата. Например столовете с кръгли седалки не наподобяват добре до квадратна или правоъгълна маса. Те са отлично решение за дребна кръгла или елипсовидна маса. Докато столовете с правоъгълна седалка пасват на всякаква форма на трапезната маса.

Ако масата ви е с извивки, то заложете и на столове с подобен дизайн. Съответно масата с прави и изчистени линии се нуждае от семпли столове с прави линии.

Функция и жанр

Не забравяйте, че трапезните столове могат да намеря приложение и в други зони на дома ви, като работния кабинет, спалнята, детската стая. Те могат да се употребяват за бюрото, тоалетката и така нататък Затова, в случай че ще ви се постанова да ги употребявате и в други пространства, изберете леки столове, които са лесни за преместване. Също по този начин, съобразете дизайна им по този начин, че да пасва и на останалия интериор в жилището.

Тапицерията е значима

При избора на тапицерия е нужно да обърнете внимание освен да пасва образно на останалите мебели и интериора, само че и да е качествена, и да се поддържа елементарно. Различните типове кожа и полиестер са лесни за поддръжка.

Особено значимо е да обърнете внимание на издържливостта на дамаската, в случай че имате дребни деца или домашни любимци, които се качват на столовете. В този случай ще ви бъде комфортно да употребявате ниски възглавнички, които елементарно да сваляте и перете.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР