Транспортният министър Георги Гвоздейков спря четири обществени поръчки за 2,6

...
Транспортният министър Георги Гвоздейков спря четири обществени поръчки за 2,6
Коментари Харесай

Транспортният министър спря обществени поръчки за 2,6 млрд. лв.

Транспортният министър Георги Гвоздейков спря четири публични поръчки за 2,6 милиарда лева. за доставка на железопътен преносим състав. Те бяха стартирани по време на служебното държавно управление и са по Плана на за възобновяване и резистентност.

Гвоздейков към този момент приключи процедура за доставка на 18 електрически локомотива с планирана стойност 93 млн. лева без Данък добавена стойност поради нецелесъобразно заложени условия, написа " Сега ". 

Този път общата сума е доста по-сериозна - над 2,6 милиарда лева

Става въпрос за закупуване на 7 двуетажни мотриси (прогнозна стойност 410 млн. лева.),  35 едноетажни мотриси (1,1 милиарда лева планирана стойност) и 20 пуш-пул състава (1,2 милиарда лева.). Проверка в регистъра на публичните поръчки демонстрира, че и трите процедури са прекъснати със сходни претекстове на 21 юни. И в трите решения се акцентира като неизпълним проблем условието поддръжката на състава да се прави в ремонта база, посочена от възложителя. Изграждането въз основата ще бъде след провеждането на обособена социална поръчка, още веднъж с пари от хазната. Именно неналичието на обезпечено финансиране за ремонтните бази е посочено като причина за прекъсване на процедурите. Транспортният министър Георги Гвоздейков има и писмо от МФ, че в проектобюджет 2023 и в прогнозата за идващите години няма заложени такива разноски, съобщи през днешния ден.бг.

Възможно е отлагането на процедурите да докара до спомагателни проблеми със периодите за заплащания по проекта за възобновяване. Отчитането на тези контракти като подписани е изискване за извършаване на трето заплащане по проекта.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР