Транспортни самолети с, дарени от , започнаха да кацат на

Транспортни самолети с, дарени от , започнаха да кацат на ...

Руски танкове пристигнаха в Белград.

Транспортни самолети с, дарени от , започнаха да кацат на летището в Батайница в Белград, съобщава БГНЕС.
Руската федерация дари 30 танка Т-72 МС на и първите вече са доставени.
Според бившия министър на отбраната Александър Вулин Сърбия е получила танковете Т-72 като дарение по военно-техническо споразумение, постигнато между президентите Александър Вучич и Владимир Путин.
Като част от това споразумение, освен тези танкове, Сърбия получи от Русия и други бронирани машини, 30 бронирани машини БРДМ-2, някои от които вече са пристигнали в Сърбия.
И танковете, и бронетранспортьорите бяха модернизирани, преди да бъдат доставени на сръбската армия.
Руският военен експерт Фьодор Болдирьов заяви, че танковете Т-72, които Сърбия е получила, "имат обща база на съветския Т-72, но също така и няколко нови компонента и единици от руското производство, които ще улеснят съвместната експлоатация в Сърбия".

Сърбия чака руски танкове и бронирани машини през 2018 г. Сърбия чака руски танкове и бронирани машини през 2018 г.
Белград очаква доставките на 30 руски танкове Т-72S и 30 бронирани машини БРДМ-2 през 2018 г. Сръбският министър на отбраната Алекс...
"За условията на Балканите Сърбия не се нуждае от по-модерни танкове, предвид слабостите на армиите на съседните страни," каза Болдирьов за Sputnik.
Като част от военно-техническото сътрудничество Сърбия също така достави самолети МиГ-29, вертолети Ми-17 и Ми-35 и системи за противовъздушна отбрана „Панцир“.

 

Източник: actualno.com