Транспортни самолети с, дарени от , започнаха да кацат на

...
Транспортни самолети с, дарени от , започнаха да кацат на
Коментари Харесай

Руски танкове пристигнаха в Белград

Транспортни самолети с, дарени от, започнаха да кацат на летището в Батайница в Белград, оповестява БГНЕС.
Руската федерация подари 30 танка Т-72 Министерски съвет на и първите към този момент са доставени.
Според някогашния министър на защитата Александър Вулин Сърбия е получила танковете Т-72 като подаяние по военно-техническо съглашение, реализирано сред президентите Александър Вучич и Владимир Путин.
Като част от това съглашение, с изключение на тези танкове, Сърбия получи от Русия и други бронирани машини, 30 бронирани машини БРДМ-2, някои от които към този момент са пристигнали в Сърбия.
И танковете, и бронетранспортьорите бяха осъвременени, преди да бъдат доставени на сръбската войска.
Руският боен специалист Фьодор Болдирьов съобщи, че танковете Т-72, които Сърбия е получила, " имат обща база на руския Т-72, само че също по този начин и няколко нови съставния елемент и единици от съветското произвеждане, които ще улеснят взаимната употреба в Сърбия ".
 Сърбия чака съветски танкове и бронирани машини през 2018 година Сърбия чака съветски танкове и бронирани машини през 2018 година
Белград чака доставките на 30 съветски танкове Т-72S и 30 бронирани машини БРДМ-2 през 2018 година Сръбският министър на защитата Алекс...
" За изискванията на Балканите Сърбия не се нуждае от по-модерни танкове, поради слабостите на армиите на прилежащите страни, " сподели Болдирьов за Sputnik.
Като част от военно-техническото съдействие Сърбия също по този начин достави самолети МиГ-29, вертолети Ми-17 и Ми-35 и системи за противовъздушна защита „ Панцир “.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР