Транспортната обстановка в Барселона, Испания като цяло се нормализира, но

...
Транспортната обстановка в Барселона, Испания като цяло се нормализира, но
Коментари Харесай

МвнР: Транспортната обстановка в Барселона се нормализира, възможни са затруднения на летище Ел Прат

Транспортната конюнктура в Барселона, Испания като цяло се възстановява, само че поради продължаващите митинги след издадените през вчерашния ден от Испанския висш съд присъди са вероятни спирания на автомобилните и релсови пътища в самостоятелната област Каталуния и в столицата й Барселона в частност.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи. Особено уязвимо в това отношение е интернационалното летище „ Ел Прат “. През деня на летището процедурите по чекиране на заминаващи пасажери вървят обикновено, въпреки и с по-големи от нормалните опашки заради събитието, че стотици пасажери са пренощували на летището. Бяха анулирани 45 полета, планувани за през днешния ден, по-голямата част от тях вътрешни, на испанската самолетна компания „ Вуелинг “.

В огромна степен е възобновен железопътният превоз след анулираните през вчерашния ден над 50 автобуса до Жирона и Тарагона.

Прекъснати са пътища в региона на прилежащото към Барселона градче Матаро, където с изключение на път N-II протестиращите са прекъснали и придвижването на крайбрежната електричка. В ранните часове на деня е имало опит за слагане на заграждения по Средиземноморската автомагистрала АР-7 в покрайнините на Барселона, само че пътните ленти са разчистени. Затворени са следните пътни артерии:

∙ C-65 край гр. Каса де ла Селва (провинция Жирона) в двете направления.

∙ С-17 и С-25 край гр. Гурб (провинция Барселона)

∙ N-141 край гр. Бескано (провинция Жирона)

Във връзка със събитията в Барселона предлагаме на пътуващите през идващите дни от летище „ Ел Прат “ български жители да се свържат авансово с самолетните компании, които ще извършват техни полети, с цел да уточнят по кое време тъкмо ще бъдат отворени техните гишета за чекиране на багаж и приемане на бордни карти.

Препоръчително е също по този начин българските жители да са на летището няколко часа преди запланувания полет.

Съветваме също по този начин да се да заобикалят местата на митингите и огромните скупчвания на хора, както и да се съблюдават напътствията на локалните сили за сигурност – полиция, гражданска армия, жандармерия.

Необходимо е да се има поради, че митингите могат да ескалират, изключително до 18 октомври, когато от профсъюзите е планувана генерална стачка, в която се чака да се включат десетки хиляди поданици на региона.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР