Транспортен хаос предизвика недостигът на служители по летищата във Великобритания.

...
Транспортен хаос предизвика недостигът на служители по летищата във Великобритания.
Коментари Харесай

Транспортен хаос: Авиокомпании отменят полети във Великобритания

Транспортен безпорядък провокира дефицитът на чиновници по летищата във Англия. Обсъжда се въвеждането на краткотрайни визи, които ще дадат опция на служащи, в това число и от България да стартират работа на британските летища.

На английските самолетни компании беше казано да анулират полети , които не могат да извършат това лято, с цел да се предотврати повторението на хаоса при пътешестване отпреди седмица. Правителството и авиационният регулатор се обърнаха с този необикновен апел до превозвачите, с цел да подсигуряват, че летните им написания ще бъдат изпълнени. Те акцентират, че е по-добре полети те да бъдат анулирани по-рано, в сравнение с да се стига до хаоса по летищата от последните седмици, когато десетки хиляди пасажери бяха наранени от анулация и закъснения  и хиляди от тях останаха на летищата.

До този проблем се стига поради дефицит на личен състав, откакто хиляди работни места в самолетните компании бяха съкратени по време на пандемията и занапред би трябвало да бъдат възобновени.

Британският министър на превоза Грант Шапс изследва опцията за издаване на краткотрайни визи на служащи от Европейския съюз със период на деяние от 6 месеца, с цел да се облекчи рецесията с личния състав на летищата. Обсъждат се проекти за издаване на разрешителни на чиновници по обработка на багаж и на чиновниците за регистрация с краткотрайни визи, сходни на тези, които се издават на берачи на плодове, музиканти и религиозни дейци, като се чака те да привлекат служащи от страни от Източна Европа, в това число и България, написа bTV. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР