Трансплантацията на глава върху ново тяло, колкото и невероятно да

...
Трансплантацията на глава върху ново тяло, колкото и невероятно да
Коментари Харесай

Планират първата трансплантация на глава върху ново тяло

Трансплантацията на глава върху ново тяло, колкото и необикновено да звучи, към този момент е допустима. Жител на Русия ще бъде първият човек, който ще се подложи на новия тип интервенция, който се явява следващият обуздан връх в здравната просвета.

Руснакът Валери Спиридонов е компютърен академик. Той страда от съдбовно заболяване, написа Дейли Мейл. Операцията е планувана след две години. Тя ще бъде осъществена от в светилото в здравната просвета хирурга доктор Серджо Канаверо. Спиридонов споделя, че изцяло има вяра на лекаря и се оставя в неговите ръце без да се съмнява в качествата му.

Самата хирургична намеса звучи много стряскащо. По време на нея главата на Валери ще бъде отрязана и по-късно присъдена към ново тяло от екипа на лекар Канаверо.

Решението ми е дефинитивно и не възнамерявам да го трансформира, споделя 30-годишният руснак. Той страда от години от рядка мускулна недоразвитост. При нея мускулната маса внезапно понижава. Болестта все още не е лечима.

Спиридонов споделя, че се опасява от интервенцията, само че е и любопитен. Въпросът за него е на живот и гибел. Ако не се подложи на нея, той по този начин или другояче ще почине. Младият мъж живее в град Владимир, на 120 километра източно от Москва.

С всяка година положението му се утежнява. Лекарите са определили, че му остават още единствено 4 години живот, съпроводен от страшни болки. Спиридонов се надява да помогне на науката, какъвто и да е изходът от интервенцията му.

Пред Си Ен Ен италианският хирург Канавера показа, че откакто плануваната интервенция е станала публично известна, той е получил хиляди писма с молби от хора, които желаят да се подложат на същата операция. Повечето от тях също са пациенти, страдащи от болести на мускулната маса. Според Канаверо към този момент съществуват всички нужни техники за трансплантация на глава.

Малко прочут факт е, че трансплантация на глава е правена още преди 45 години. Тогава интервенцията е била под формата на опит, като оперираният обект е бил маймуна.

Плановете на Канаверо обаче срещат доста критици. Те дефинират плануваната интервенция за научна фантастика и я съпоставят с измисления хорър воин доктор Франкенщайн.

Трансплантацията на глава, планувана за следващата година, ще бъде осъществена за 36 часа и ще коства 7.5 милиона $.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР