Трансферът на ядрени оръжия започна, каза кратко Лукашенко в отговор

...
Трансферът на ядрени оръжия започна, каза кратко Лукашенко в отговор
Коментари Харесай

Лукашенко: Русия започна да прехвърля ядрени оръжия в Беларус

" Трансферът на нуклеарни оръжия стартира ", сподели малко Лукашенко в отговор на журналистически въпрос. Думите му бяха излъчени по канала на медията " Пул Первого " в Телеграм.

" Трябваше да подготвим складови уреди и останалото там. Направихме всичко това ", сподели Лукашенко пред кореспонденти в Москва след срещата си с съветския президент Владимир Путин и срещата на върха на Евразийския стопански съвет (ЕАИС) по-рано денем.

 

Разполагане на съветски нуклеарни оръжия в Беларус е опасност за цяла Европа. Това съобщи пък лидерката на беларуската съпротива Светлана Тихановска, съобщи Франс прес. " Това излага на заплаха освен живота на беларусите, само че поражда също по този начин нова опасност за Украйна, за цяла Европа ", написа Тихановска в Туитър.

Президентът на Беларус съобщи още през днешния ден, че страната му е подготвена да противодейства на възможен протест, който съгласно него Полша възнамерява да поддържа, предадоха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" Ние наблюдаваме тези момчета, за които говореше този болен военачалник. Че имали флагове, създавали цели полкове или батальони. Така приказват. Но в реалност знаем къде се намират те. И знаем всички по име. Ние сме подготвени. Нека дойдат ", сподели беларуският държавен глава, отговаряйки на въпроси на съветския публицист Павел Зарубин.

Лукашенко означи, че за жалост неговите изказвания не се чуват. " Вие евентуално знаете, че преди няколко месеца споделих, че се готвят за въстание, за гражданска война... А ние от дълго време знаем, че те се готвят за някакво, може би, следващо въстание ", сподели беларуският президент.

В изявление за телевизионния канал " Полсат " през вчерашния ден някогашният командващ полските Сухопътни войски военачалник Валдемар Скшипчак прикани управляващите да се приготвят за вероятно въстание в Беларус и да го поддържат. Според него беларусите, които са част от украинските въоръжени сили, може да стартират интервенция против беларуските управляващи, отбелязва ТАСС.


Източници: news.bg, dnes.dir.bg

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР