Трансадриатическият газопровод (ТАП), който ще свърже Гърция и южната част

...
Трансадриатическият газопровод (ТАП), който ще свърже Гърция и южната част
Коментари Харесай

Русия: Трансадриатическият газопровод може да се използва за доставката на руски газ

Трансадриатическият газопровод (ТАП), който ще свърже Гърция и южната част на Италия може да се употребява и за превозването на съветски газ, сподели в изявление за италианския вестник " Стампа " съветският министърът на индустрията и търговията Денис Мантуров, представен от Българска телеграфна агенция.

Не е напълно вярно да се споделя, че " Турски поток " е опция на ТАП. Има вид, който планува, газопроводът Гърция-Албания-Италия, когато бъде приключен, да придвижва съветски газ, сподели Мантуров, представен от ТАСС.

Той означи, че новата към този момент формираща се настройка от системи за превозване на съветски газ по " Южния кулоар " (Турция-Балканите-Италия) разрешава да се приказва за огромна еластичност както на доставките, по този начин и на разпределението.

Той добави също по този начин, че действителното предимство за всички страни, в това число Италия, ще може да се види след две години.

Мантуров е в Рим, където през днешния ден в италианското външно министерство ще се състои съвещание на руско-италианския съвет за икономическо, промишлено и валутно-финансово съдействие. Той е отпред на съветската делегация.

Южният газов кулоар, план на стойност 40 милиарда $, ще измине над 3500 км от Баку до Южна Италия през територията на Грузия, Турция, Гърция, Албания. Отделните му сегменти са Южнокавказкият водопровод, Трансанадолският газопровод (ТАНАП) и Трансадриатическият газопровод (ТАП). За главен източник на газ за системата се смята находището " Шах Дениз " в шелфа на Каспийско море със находища от 1,2 трлн. куб. метра.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР