Тръмп направи изявление от Белия дом над 12 часа след

...
Тръмп направи изявление от Белия дом над 12 часа след
Коментари Харесай

САЩ ще наложат нови икономически санкции на Иран

Тръмп направи изказване от Белия дом над 12 часа след офанзивата. Според формалните данни на Съединени американски щати няма нито един умрял американски боен от ударите на Иран

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп публично разгласи, че Съединени американски щати ще наложат нови стопански наказания на Иран като отговор на ракетните удари против американски бази в Ирак. Нетрадиционно за него, президентът се забави с над 12 часа с изказването си във връзка с офанзивата от страна на Иран, като повода наподобява е, че при ударите не са потърпевши американски бойци - информация, която в началото идваше от вътрешни източници, а в този момент беше доказана от администрацията.

По време на речта си Тръмп не даде елементи във връзка с това в какво тъкмо ще се състоят глобите, само че затвърди позицията си, че до момента в който той е отпред на страната, " Иран в никакъв случай няма да има нуклеарно оръжие ". Тръмп застана и зад мнението, че една от аргументите Иран да може да си разреши сходни удари с съвременни ракети е иранската нуклеарна договорка, подписана от администрацията на Барак Обама.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Президентът на Съединени американски щати за следващ път отбрани решението си да бъде погубен иранският военачалник Касем Солеймани. Снощната офанзива на Иран против американски бази в Ирак беше точно отговор против убийството на Солеймани. Отново съгласно Тръмп, Иран няма да търси различен вид възмездие и това отваря пътя за военна деескалация в района.

По-голяма интензивност на НАТО

Съединени американски щати ще търсят поддръжка за политиката си на стопански наказания против Иран от Англия, Германия, Франция, Русия и други страни, а също така Тръмп съобщи, че ще опита да накара НАТО да преглежда Иран като общ проблем на съюза, а освен на Съединени американски щати. Президентът изиска от съдружниците на Съединени американски щати преговарянето на нова нуклеарна договорка с Иран - предпочитание, което Тръмп е заявявал неведнъж, само че в този момент може и да получи, тъй като Иран по всяка възможност ще излезе независимо от настоящия контракт.

Новините по всяка евентуално ще доведат до политическо и икономическо утешение, тъй като това е на практика най-мекият отговор, който Съединени американски щати могат дадат във връзка с военната непоклатимост в района. Прогнози, че военният отговор ще бъде заменен с стопански, се появиха съвсем незабавно след офанзивата нощес, най-вече тъй като Тръмп отхвърли да направи незабавен контраудар или даже изказване, нетипично в негов жанр. Така ударите на Иран, даже без жертви (според формалните медии в страната обаче те са 80) могат да се одобряват като алегоричен отговор на убийството на Солеймани, без Иран и Съединени американски щати да рискуват същинска война между тях.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР