Тръмп е предложил на Мъск да купи неговата платформа за

...
Тръмп е предложил на Мъск да купи неговата платформа за
Коментари Харесай

WP: Тръмп е предложил на Мъск да купи неговата платформа за социални мрежи Truth Social

Тръмп е предложил на Мъск да купи неговата платформа за обществени мрежи Truth Social, съгласно отчет на Washington Post. Офертата обаче не се трансформира в договорка.

В отчета, който цитира два неназовани източника, се споделя, че Доналд Тръмп е направил предлагането предишното лято, до момента в който Илон Мъск към момента отговаряше за Twitter, в този момент X, откакто беше закупен от него в края на 2022 година

Добавя се, че Тръмп и милиардерът са говорили „ повече, в сравнение с се знае “ за политика и бизнес и някогашният президент на Съединени американски щати е споделил на съветниците си, че изпълнителният шеф на

Медийната компания на Тръмп, която има Truth Social, беше въвлечена в дълъг развой на обединение, когато се срещна предишното лято.

Илон Мъск се срещна с Тръмп по-рано този месец в Палм Бийч, Флорида, дружно с неназовани богати републикански донори, заяви New York Times.

Въпреки че тематиката на срещата остава неразбираема, беше казано, че срещата се е състояла, защото Тръмп е търсил участници в акцията, които да се кандидатират на изборите в Съединени американски щати през 2024 година

Въпреки това, до момента в който обсъждаше съглашението Truth Social и договарянията за акцията, господин Мъск сподели пред Washington Post, че „ в никакъв случай не е бил в Мар-а-Лаго “, имението на Тръмп в Палм Бийч. Доналд Тръмп в изявление за CNBC удостовери срещата, само че сподели, че не знае дали милиардерът ще го поддържа.

„ Не знам. Бях другар с него от доста години. Помагах му; когато бях президент, му помагах. Харесвах го. Очевидно имаме противоположни отзиви по една второстепенна тематика, наречена електрически коли “, сподели той.

Вторият най-богат човек написа в микроблога си, че няма да подари пари на нито един претендент на изборите. „ Само с цел да бъда безусловно явен, аз не подарявам пари на нито един от претендентите за президент на Съединени американски щати “, написа господин Мъск на 6 март.

Шанън Дивайн, представител на Trump Media & Technology Group, сподели пред обявата в изказване: „ Чухме, че Тръмп и Мъск в действителност са обсъждали закупуването на Washington Post, само че те взеха решение, че няма стойност в това. “

Въпреки че Илон Мъск възвърне акаунта на господин Тръмп в своята платформа през ноември 2022 година, господин Тръмп не е разгласил нищо в него.

Хора, близки до него, спекулират, че една от аргументите може да е финансовото значение на неговия уеб страница, Truth Social, който той натрапчиво следи, съгласно отчета.

Междувременно платформата Free Speech на Тръмп е изправена пред обилни финансови провокации от стартирането си през 2022 година Truth Social претърпя десетки милиони долари загуби предходната година, съгласно документи, подадени в Комисията за скъпи бумаги и тържища през ноември. Компанията се сблъска с голям брой забавяния по отношение на плануваното си обединение с компанията за придобиване Digital World Acquisition Corp. SEC утвърди съглашението предишния месец и се счита за забележителна победа за господин Тръмп.

 

Източник – WP /Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР