Тръжните процедури по отдаване под наем на плажовете, които са

...
Тръжните процедури по отдаване под наем на плажовете, които са
Коментари Харесай

Министър Динкова: Тръжните процедури по отдаване под наем на плажовете вече ще са чрез явно наддаване

Тръжните процедури по отдаване чартърен на плажовете, които са изключителна държавна благосъстоятелност, към този момент ще се организират посредством очевидно наддаване, като то ще се прави пред всички присъстващи на търговете, което ще подсигурява справедливото им осъществяване, разгласи министърът на туризма на конференция, предава Българска телеграфна агенция.

Време е да сложим началото на още една промяна, която до този миг не е срещала политическа воля, само че е предстояща от бранша и обществото, добави тя. Ще отпадне изискването предлаганата цена да се показва авансово в запечатани пликове, а офертите ще се вършат непосредствено пред всички и няма да отлежават в каси и сейфове, където да има риск от влияние, уточни министърът.

Ако в деня и в часа за осъществяване на търга не се яви представител на претендента, той ще бъде отхвърлен от присъединяване, а импортираният депозит ще бъде арестуван, уточни още министър Динкова и добави, че по този начин ще се вкара наложително наличие на претендентите на търга. На търговете ще участват като наблюдаващи представители на Министерство на вътрешните работи, ДАНС, Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество.

Министърът заяви, че предстоят двадесет търга за плажове - по 10 за северната и за южната част на Българското Черноморие. Тя напомни, че наемите са за пет години.

В отговор на журналистически въпрос Динкова сподели, че няма да има смяна на цените на плажните уреди това лято.

Владимир Петров, шеф на Дирекция " Концесиониране, наемна и регулаторна активност в туризма " в Министерството, който също участва на конференцията, заяви, че стъпката в наддаването ще бъде до 10 на 100 от първичната наемна цена, която се дефинира по специфична методика, съгласно геоморфоложките разлики и бизнес интереса към плажовете. Ако има единствено един претендент, процедурата ще се разгласи наново. При догадка, че единият от двамата претенденти не се яви в уречения час, то следва отсрочване на търга с два часа, в случай че по-късно отново не се яви, останалият претендент в търга наддава над цената, която е оповестена за плажа.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР