Тръгваме към Киев в сряда. Това обяви пред bTV в

...
Тръгваме към Киев в сряда. Това обяви пред bTV в
Коментари Харесай

Петков разкри рисковано ли е пътуването на делегацията ни до Киев

Тръгваме към Киев в сряда. Това разгласи пред bTV в Царево министър председателят Кирил Петков.

„ За Киев чакаме да тръгнем в сряда, като там пътуванията са малко по-специални, тъй като е война. Ще вървим до Полша и оттова не бих споделил тъкмо маршрута, само че има специфична подготовка да пътуваме през нощта и да стигнем до столицата ", изясни министър председателят.

" Първо, ще си предадем каските и жилетките, които сме дали обещание от Министерския съвет. Малка или огромна – това е помощ. Второ, обединението би трябвало дружно да покаже поддръжка за Украйна. Бидейки там, това е символика.

Неслучайно и другите водачи отидоха там, тъй като едно е да се приказва по " Facebook ", а друго да се мине през военната територия, да се стигне до Киев и да се покаже на украинското държавно управление, че сме с тях.

Трето, ще продължим да обсъждаме и въпроса по какъв начин е допустимо нашият транспортен съд от Черноморск да се върне назад ", сподели още Петков.

Не на последно място, задачата е да се излезе с едно общо известие на обединението. " Да чуем какви са техните действителни потребности, тъй като имам възприятието, че всеки приказва за военна или невоенна помощ. Но хората там имат действителни потребности, време е да влезем в детайла  от какво имат потребност и какво България може да даде ", разясни Кирил Петков.

" Аз персонално бих се радвал да дадем военна помощ за Украйна, само че като министър председател моята първа задача е да създадем тази коалиция да излезе с една обща позиция ", посочи той.

В Царево Петков участва на празничното свещенодействие за Възкресение Христово в църквата " Св. Успение Богородично ".  От щаба на премиера оповестиха, че е избрал тази черква, с цел да се запознае с провалите, които е нанесло земетресение.Петков съобщи, че пукнатината на църквата ще бъде ремонтирана с негови персонални средства, а не с държавни. Той ще сложи кутия за дарения в Министерския съвет.

„ Отец Стоян работи всеки ден, с цел да може този храм да наподобява по метода, по който наподобява. Аз съм доста благополучен, че съм тук. Тук е кръстена и моята трета щерка. Малката цепнатина, която ми сподели извън, ще бъде персонален образец по какъв начин би трябвало да почнем да оправяме всяка цепнатина. Има доста пукнатини в България, които би трябвало да се оправят.Трябва обаче да се захванем дружно, тъй като единствено по този начин и с доброта можем да оправим тази страна “, сподели Петков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР