Тръгва дълго чакано знаково дело у нас. Това срещу банкера

...
Тръгва дълго чакано знаково дело у нас. Това срещу банкера
Коментари Харесай

Започва делото срещу банкера Цветан Василев

Тръгва дълго чакано знаково дело у нас. Това против банкера Цветан Василев.

Във вторник, 14 февруари, в Софийски градски съд ще се гледа делото против банкера Цветан Василев и проведена незаконна група. Делото е планувано за 10 часа на ул. " Черковна " № 90, оповестяват от организация " Фокус ".

През 2017 година ексбанкерът беше упрекнат за общо 146 закононарушения, главното от които е, че е основал и управлявал проведена незаконна група, виновна за заграбване на милиарди левове от касата на КТБ, известно като " касова липса ", излиза наяве от обвинителния акт на прокуратурата.

По предварителна информация той е дълъг към 15 000 страници.

Според прокуратурата общата вреда от аферата " КТБ " възлиза на 2.5 милиарда лв., които са присвоени от незаконната група на укриващия се в Сърбия Цветан Василев.

Извън схемите за кредитиране на сдружения, свързани с Василев, съгласно проверяващите, има сред 1 милиарда и 1.5 милиарда лв., които " са раздадени в пликчета, торбички и чувалчета " под формата на корупция.

В самото обобщение на прокуратурата се обобщава, че цялата " социална щета " от източването на КТБ е в размер на 3.9 милиарда лева и то като се приспадне това, което се чака да бъде събрано, пише dariknews.

На 10.08.2022 година Цветан Василев показа в личния си уебсайт, че Комисията за надзор на досиетата към Централата на Интерпол го е уведомила, че анулира алената бюлетина, издадена против него от българската прокуратура през 2014 година Комисията за надзор на досиетата е открила, писа Василев, че тази бюлетина нарушава Всеобщата декларация за правата на индивида, както и Конституцията и Правилника на организацията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР