Трагичното състояние на националния ни отбор по футбол вече не

...
Трагичното състояние на националния ни отбор по футбол вече не
Коментари Харесай

Новият курс на националния отбор се нуждае от смел шофьор

Трагичното положение на националния ни тим по футбол към този момент не е никаква вест. Доказва го ужасната серия (една победа от към този момент 19 мача) и посещаемостта по време на семействата. Най-пресният образец - против Уелс имаше 400 души.

А публиката може да се върне на стадиона, едвам когато види победи или най-малко надъхани за игра млади футболисти на терена. Първото е изглежда нереално.

" Ще минат много години, до момента в който върнем славата на националния тим ", призна и селекционерът Георги Дерменджиев след 1:3 в баража с Унгария.

Остава подмладяването... Обеща го самият треньор, отново след загубата от унгарците. И още в идващия (срещу Финландия - 0:2) направи 8 промени в състава. Само дето в Хелзинки имаше едвам двама титуляри под 25 години - Кирил Десподов и Георги Йомов. Срещу Уелс бяха отново те, плюс Краев, който си е одобрен към този момент, дружно с Десподов. От това по-явен знак, че Дерменджиев е внимателен, здраве му кажи.

 

Подмладяване или...

Подмладяването преди бе цел и на Петър Хубчев, и на Красимир Балъков, и на Любослав Пенев... Но все го няма. Защото, каквито и задания да са сложени пред треньорите от страна на БФС, шефовете желаят най-напред резултати. А щом такива няма, първо го отнася селекционерът. Затова и всички треньори все се подсигуряват с по-опитни играчи, че и натурализирани чужденци, и заобикалят да рискуват.

Стигна се даже до очевидно вмешателство от вицепрезидента на футболния съюз Атанас Фурнаджиев (за който Л. Пенев бе споделил: " Той е движимост в цолажа на джантите, само че не и в играта " ). Та, Фурнаджиев се разсърди, че против Унгария не били титуляри Доминик Янков, Георги Йомов и Кирил Десподов. Е, може да е удовлетворен - последните двама бяха в стартовия състав против Финландия, както стана дума. 

Масовите настроения на членовете на Изпълкома обаче не престават да се въздействат от резултатите. Нали сякаш националният отбор е лицето на футбола ни. Това би трябвало да престане, тъй като серия победи, камо ли класиране на огромно състезание все още граничат с знамение. 

 

Потенциалът

Трябва ясно да се знае, че вкарването на млади играчи в националния отбор не е самоцелно. Има такива, които са подготвени за налагане. При младежите има обещаващ вратар - Даниел Наумов ( " ЦСКА 1948 " ). Има и превъзходен централен бранител - Петко Христов, който подвигна равнището си след към този момент 3 сезона в Италия. Близнакът му Андреа Христов ( " Славия " ) също е добър вид. Да не приказваме за Валентин Антов ( " ЦСКА-София " ) и Доминик Янков ( " Лудогорец " ), които освен са надлежно на 19 и 20 година, само че са и измежду дребното постоянно играещи българи в тези водещи клубове. И още - Мартин Минчев, който към този момент е в " Спарта " (Прага), плюс Филип Кръстев - той от зимата минава в " Ломел " (Бел), тоест в системата на " Манчестър С ". А и други страхотни гении - Илиан Илиев-младши ( " Черно море " ), Калоян Кръстев ( " Славия " ) - и двамата към този момент с опит в чужбина. Да не се не помни и Станислав Иванов ( " Левски " ).

От малко по-големите, до 25 година, пък селекционерът има на разположение, с изключение на Десподов, Краев и Йомов, още Кристиян Малинов ( " Льовен " ), Кристиян Димитров ( " Хайдук " ), Димитър Велковски ( " Серкъл Брюж " ), Янис Карабельов ( " Славия " )... Ако щете и близнаците Борислав и Радослав Цоневи ( " Левски), откакто се възстановят.

Избор има. Който и да продължи да работи с тези играчи, трябва да покаже доста повече кураж от до момента. Защото не сме узрели за Мондиал 2022. Но пък от тези гении може да стане гръбнак на държавния отбор най-малко за 10 години напред. И това би трябвало да стане най-сетне!
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР