Трагична случайност или поръчано отмъщение е зверското убийство на журналистката

...
Трагична случайност или поръчано отмъщение е зверското убийство на журналистката
Коментари Харесай

Изплуваха тайни подробности и версии около зверското убийство в Русе

Трагична случайност или поръчано възмездие е зверското ликвидиране на журналистката от Русе Виктория Маринова? Този въпрос виси със страшна мощ над проверяващите, макар задържането на обвинен украинец с румънски паспорт.
Знае се, че младата жена се е развела със брачна половинка си Свилен Максимов, притежател на кабелна телевизия ТВН през февруари 2018 година Известно е също, че името на Максимов попада в някои медии преди време около скандал с негов съучастник, при който приятелят му бил нападателен с манекенка. Понати на фамилията твърят, че Максимов бил мъчително ревностен и от време на време вдигал кавги на брачната половинка си. Любопитно е, че при равода съдът определил детето им да остане при бащата.

Разследващите обясняват и различен значим момет: имала ли е Виктория Маринова близки връзки с почитан началник в „ Приста ойл груп “. Според някои връзката им след развода не била изключително добре защитавана загадка.

Основните версии, по които се работи, са две. Едната е умопобъркан да се е натъкнал на Виктория или да е я следял и в един момет да се е нахвърлил да я изнасили. Жената се е отбранявала обезверено, само че мъжът е бил по-силен и я умъртвил по метод, сложен за разказване.

Другата версия е за поръчка за възмездие на персонална основа. Тя би могло да е предоставена посредством медиатор на разположение с нападателни пристрастености, което при нападението е изгубило надзор и стигнало до патологична свирепост.

Версиите са най-различни, само че една е по-особена. Става дума за намесването на тематиката за разкритията към унищожаването на документи и свързваната с действието „ Дж Пи Груп “. Самото споменаване на компанията и припомнянето, че с нея е свързвано и името на шефа на Лукойл – България Валентин Златев, прави някому работа. Връзката наподобява индиректна, само че внушенията са налице. Както стана известно от основния прокурор Сотир Цацаров, прокуратурата е запорирала превод за 15 милиона.

Преди време в столичния кв. „ Бояна “ пред първокласно заведение бе подпалено бронираното „ Ауди “ на предприемача Владимир Владимиров-Житенски. Той е един от босовете в „ Дж Пи Груп “ и от приятелския кръг на Валентин Златев. Тогава полицията не разкри причинителите. Запознати пък считат, че казусът е затрупан преднамерено, с цел да не се рови в активността на „ Джи Пи Груп “. Житенски отхвърли да разяснява атентата пред медиите, само че подозренията за разпра сред съперници или почистване на сметки останаха.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР