Трагедията с убитата по време на снимки операторка Халина Хътчинс

...
Трагедията с убитата по време на снимки операторка Халина Хътчинс
Коментари Харесай

След трагедията с убитата в САЩ операторка: Ще забранят ли оръжията в киното?

Трагедията с убитата по време на фотоси операторка Халина Хътчинс в Съединени американски щати породи апели да се забрани потреблението на огнестрелни оръжия при снимането на кино продукции и да се разчита на опциите, които оферират компютърните технологии, съобщи Асошиейтед прес.

Компютърно генерираните изображения оферират съвсем неограничени благоприятни условия за киноиндустрията, само че все пак в доста продукции по време на фотосите към момента се употребяват огнестрелни оръжия - и то същински. А макар съществуващите правила и наредби могат да бъдат убити хора, както се случи предходната седмица, когато артистът Алек Болдуин простреля смъртоносно Хътчинс, откакто му е било обещано оръжие, за което му е било казано, че е безвредно.
свързани новини20393на 23.10.2021
Трагичният случай, който потресе киноиндустрията, накара някои хора в Холивуд, наред с редица скептични наблюдаващи, да зададат въпроса: за какво изобщо се употребяват същински оръжия при снимането на филми, в случай че могат да бъдат основани изстрели посредством компютри при постпродукция? Не е ли неприемлив даже най-малкият риск?

" Всеки риск е прекомерно огромен ", сподели изпълнителният продуцент на полицейския сериал " Новобранецът " Алекси Холи.

Той написа в известие до личния състав, че в сериала повече няма да има същински оръжия. По думите му ще се използват дубликати на оръжия, употребяващи сачми, а не патрони, като огънят, който се създава при пукотевица, ще се прибавя в постпродукция, предава Българска телеграфна агенция.

Режисьорът на престъпния сериал " Мер от Ийсттаун " Крейг Зобъл прикани цялата киноиндустрия да последва този образец и сподели, че стрелбата във кино лентата е добавена след снимането, макар че при предходни продукции той е употребявал същински муниции.

Операторът Бил Дил, обучавал Хътчинс в Американския кино институт, изрази отвращение от " архаичната процедура " за потребление на същински огнестрелни оръжия, в случай, че има компютърни графики. " Няма опрощение за потреблението на същински оръжия ", съобщи той.

През уикенда беше пусната петиция за възбрана на същинските огнестрелни оръжия при снимане на кино продукции. " Няма опрощение за случването на сходно нещо в 21-ви век. Това не е началото на 1990-те, когато Брандън Лий беше погубен по същия метод. Необходимо е да настъпи смяна, преди да бъдат погубени още надарени животи ", гласеше петицията.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР