Трагедията край Стара Загора - катастрофа, в която загинаха шест

...
Трагедията край Стара Загора - катастрофа, в която загинаха шест
Коментари Харесай

Петима от загиналите в катастрофата край Стара Загора живеели на една улица в Крън

Трагедията край Стара Загора - злополука, в която починаха шест души, почерни цяла улица в Крън, съобщи БНР.

По първична информация водачът, провокирал ПТП-то е бил на 18 години. При случая починаха той, още четирима младежи от Крън и мъж от Габрово.

Загиналите от Крън живеят къща до къща. Младежите са една компания. Снощи са излезли без да кажат къде отиват, описват близки на починалите.

Катастрофата най-вероятно е станала поради приложимост на алкохол. В момента се води разследване.

Зад кормилото на колата, която по първични данни е навлязла в насрещното платно, е стоял 18-годишният Юлиян от Крън. Младежът се е върнал неотдавна от гурбет. Млад водач, с брошура от март месец тази година. Лекият автомобил е подарък от татко му за рождения ден.

В злополуката откриха гибелта си и двамата братя Валентин и Илия, както и техния братовчед Георги. Петият умрял е 30-годишният Юлиян, съименик на водача. Той остави дете сираче.

42-годишен е мъжът, управлявал другия автомобил. Той е от Габрово, само че живее в София.

Сигналът за случая е подаден след 01.00 часа тази нощ, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. На разклона за град Крън и село Хаджидимитрово челно са се сблъскали два автомобила - единият с габровска регистрация, другият със старозагорска.

В автомобила със старозагорска регистрация са пътували петима души, в другата кола - единствено един. Всички са починали на място, допълват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. На място са изпратени екипи на полицията, които проверяват аргументите за случая. Пътят Казанлък-Габрово към този момент е отворен, заяви представителят на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи Ивелин Иванов.

Във връзка с злополуката е формирано досъдебно произвеждане против незнаен причинител в Окръжна прокуратура - Стара Загора, оповестиха от държавното обвиняване - за това, че при ръководство на моторно транспортно средство нарушил разпоредбите за придвижване и по несъобразителност предизвикал гибелта на повече от едно лице.

По делото са разпитани очевидци. Извършен е оглед на местопрестъпление. Предстои да бъдат конфискувани записи от видеокамери от икономически обект, намиращ се покрай настъпилото произшествие. Назначени са експертизи – съдебномедицински, автотехническа и химически.

Разследването по делото продължава, като следва осъществяването на дейности за определяне на условия по делото – разпити на очевидци, правене на заключенията на назначените експертизи и други /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР