Трафикът за товарни автомобили на някои от граничните контролно-пропускателни пунктовете

...
Трафикът за товарни автомобили на някои от граничните контролно-пропускателни пунктовете
Коментари Харесай

Натоварен трафик по границите, вижте къде са тапите

Трафикът за товарни коли на някои от граничните контролно-пропускателни пунктовете (ГКПП) с Гърция и Румъния е натоварен, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

На Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “ с Гърция придвижването за товарни коли на излаз е натоварено. От полицията напомнят, че през пунктовете „ Маказа “, „ Златоград “ и „ Ивайловград “ могат да минават единствено леки коли и микробуси. Съветът на Главна дирекция „ Гранична полиция “ е жителите, които пътуват към и от Гърция, да употребяват за прекосяване, с изключение на „ Кулата “ и „ Маказа “, и останалите гранични пунктове на българо-гръцката граница - Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Илинден ", Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Златоград ", Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Ивайловград " и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Петко челник ".
-->
Интензивен е трафикът за товарни коли на излаз на граничните пунктове „ Дуранкулак “ и „ Кардам “ на българо-румънската граница. Извършва се монтаж на спомагателна покривна структура на двете крайни трасета на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Видин “ на излаз и на вход в България. Движението се пренасочва през останалите трасета посредством пътна сигнализация, напомнят от Министерство на вътрешните работи. Преминаването през взаимните гранични пунктове „ Кайнарджа " / „ Липница “ и „ Крушари " / „ Добромир “ се реализира според контрактуваното работно време от 8:00 до 20:00 ч.

Изключително натоварен трафик на граничния пункт “Дунав мост ” при Русе. Не единствено през уикенда, само че и в първите делнични дни, километрични колони от коли чакат с часове прекосяването от румънска към българска страна.

Във вторник заран опашката от коли не е толкоз огромна. Километрична е обаче опашката от камиони. За да освободят трафика в понеделник към три часа от българска страна на границата работеха пет пропускателни гишета, а за колите бе въведена облекчена инспекция. От румънска страна обаче се образува огромна опашка, тъй като за прекосяване по моста се заплаща такса, което лишава време.

Трафикът е естествен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове със Сърбия. От Министерство на вътрешните работи прецизират, че в зоната на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ се правят строително-монтажни действия, които постановат краткотрайно свиване на пътните платна и метаморфоза на придвижването на преминаващите транспортни средства.

Нормално е придвижването през пунктовете с Република Северна Македония и с Турция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР