Трафикантите на хора намират нови маршрути през Балканите за нелегално

...
Трафикантите на хора намират нови маршрути през Балканите за нелегално
Коментари Харесай

Според Австрия мигрантите минават през Румъния и България

Трафикантите на хора намират нови направления през Балканите за незаконно влизане и напредване на мигранти и бежанци в Европейския съюз. Това предизвести австрийският боен министър Ханс Петер Доскозил.

" Балканският маршрут към момента не е изцяло затворен ", съобщи Доскозил в изявление за немския в. " Велт ".

" Можем да забележим, че бежанците, които да вземем за пример идват от Гърция и Сърбия, в този момент употребяват маршрута през Словакия, с цел да отидат на север. Те поемат пътя през Румъния и България ", посочи Доскозил, обяснявайки, че това се дължало на обстоятелството, че Унгария и Македония управляват границите си.

Имайки поради новите мигрантски направления, австрийският министър на защитата уточни, че не счита, че страната му е задоволително сигурна.

" Агенцията за граничен надзор на Европейски Съюз " Фронтекс " не може да обезпечи европейските външни граници по метода, по който е належащо ", акцентира Доскозил, добавяйки, че Австрия е реагирала, като употребява полицейски и военни сили за осъществяване на " прикрити " гранични инспекции.

Доскозил обяснил, че австрийската войска в никакъв случай преди не е било належащо да поддържа полицията по този метод, само че в този момент това е належащо. Той също по този начин прикани Европейската комисия да излезе с по-устойчиви решения по тематиката.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР