trafficnews.bgРобот скача от водата и се извисява във въздуха като

...
trafficnews.bgРобот скача от водата и се извисява във въздуха като
Коментари Харесай

Изобретиха робот като летяща риба

trafficnews.bg

Робот скача от водата и се извисява във въздуха като летяща риба. Вече съществува сходна машинка, с помощта на експертите от лабораторията за въздушна роботика в Imperial College – Лондон. Инженерите са създали идея за мултимодален робот, наименуван AquaMAV, който може да „ изскочи ” от водата. Статия за високотехнологичното създание беше оповестена тази седмица в списание Science Robotics, а в YouTube е разполагаем видееоклип за робота.



AquaMAV употребява новаторска задвижваща система, която безусловно го изтласква от водата на височина от 26 метра. Вода и калциев карбид на прахуляк се смесват в горивната камера, образувайки ацетиленов газ, който се възпламенява, уголемява и изтласква водата, задвижвайки робота, написа technews.bg  .

Използваната технология е толкоз ефикасна, че с помощта на нея дронът е в положение да излетява по време на мощни талази във водата. Това значи, че AquaMAV може да се употребява за взимане на проби от вода в сложни условия, да вземем за пример по време на наводнения или разливи на петрол в океана.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР