trafficnews.bgКато безумно, нечовешко и жестоко, бе описано решението на ВКС

...
trafficnews.bgКато безумно, нечовешко и жестоко, бе описано решението на ВКС
Коментари Харесай

Намалиха с 10 години присъдата на убиеца от Пещера! Майката на Катя: Забиха нож в сърцето ми

trafficnews.bg

Като безумно, нечовешко и грубо, бе разказано решението на Върховен касационен съд от околните на жертвата



Георги Генов – ревнивецът, който преди две години умъртви по извънредно нечовечен метод брачната половинка си Катя Генова в Пещера ще лежи 20 години в пандиза. Върховен касационен съд постанови своя акт преди две седмици.

Жестокото закононарушение бе осъществено на 1 септември 2017 г.  Месец по-рано, след 22-годишен взаимен живот, Катя Генова не издържала на непрекъснатия тормоз и напуснала дома им. Във съдбовния ден той я причакал след работа, наблюдавал я до дома на майка й в Пещера, където се разиграла нещастието. Нанесъл й близо 20 удара с нож. Жената викала за помощ, молела за благосклонност, само че полуделият от ревнивост мъж траял да я мушка.



След като умъртвил брачната половинка си Катя, Георги Генов избягал с персоналния си автомобил пред очите на очевидци. Започнало масирано търсене на килъра. Той бе открит и задържан във вилата на родителите му в ихтиманското село Мухово, край бент. Тополница.

На първа инстанция в Окръжен съд в Пазарджик той получи 30 години затвор, откакто делото бе гледано по съкратеното разследване. Преди дни обаче Върховният касационен понижи наказването на Генов с 10 години. Като претекстове магистратите показаха, че Георги не е работил съзнателно, а самото ликвидиране е станало непринудено, без да бъде премислено.  Като смекчаващи виновността условия са регистрирани още трудовата ангажираност на Генов и изразеното в правосъдната зала страдание.

Най-тежко новината за понижената присъда бе призната от фамилията на убитата Катя. Като безумно, нечовешко и грубо, бе разказано решението на Върховен касационен съд от майката на жертвата – Славка Вълчанова.





Репортер на Трафик Нюз се свърза с почернената жена, която и към днешна дата живее в Пещера. Домът на Славка се намира на 200 метра от лобното място на щерка й. Вълчанова всеки ден претърпява онази кошмарна вечер, пред очите й към момента е локвата кръв, а това позвъняване на полицията го чува всяка нощ в сънищата си.

„ Помня по какъв начин я чаках да се прибере.Беше решила да напусне Георги. Телефонът ми позвъни, номерът беше на Катя, само че насреща беше мъжки глас. Каза, че е служител на реда и че щерка ми е била намушкана с нож. Отидох на мястото, нея към този момент е нямаше – единствено локва кръв. После ми описаха какво се е случило. В колата за спешна помощ издъхнала. Това беше денят, в който целият ми свят се срина. Досега не мога да преживея загубата, крепят ме двете ми внучки – Йорданка и Никол ”, описа пред наш кореспондент Славка. Жената  сподели и разочарованието си от присъдата  на Върховен касационен съд.

„ Срам ме е, че съм българка. Разочарована съм от правосъдната система. В Пазарджик и Пловдив го признаха за отговорен и дефинираха убийството като съзнателно, а в София – не било премислено. Как да не е било, като той я е причакал с два ножа у себе си. Той е умопобъркан. След 10 години той може да излезе от пандиза и да убие още веднъж. Може да посегне на мен или на децата ”, добавя Славка.

По думите й повода Катя да напусне Георги е бил систематичният тормоз по отношение на нея. Всеки ден Генов й нанасял побой, лишавал я от пари, обиждал нея и децата. Причината била ревнивост.  Това физическо и психическо принуждение е почнало малко, откакто са се оженили. Тогава Катя е била на 18 години, а той боец. Училището, където е учила дамата било покрай казармата. Така се срещат и любовта пламнала. Бързо се оженили и се появили двете им деца – девойки близначки. Малко след раждането на децата, Георги се трансформирал, почнал от ден на ден да ревнува жена си, да я тормози, а в следствие да я удря. Катя търпяла 20 години всичко, само че в един миг решила да стартира на чисто и си тръгнала от фамилното им жилище в Пазарджик.

„ Георги не я пускаше да излиза, взимаше й парите от заплатите, на децата една стотинка не даваше, въпреки да са били ученички. Биеше я пред девойките, те са били очевидци на издевателството. На мен не ми споделяше всичко, единствено повтаряше „ единствено да завършат децата, поради тях понасям ”. Момичетата с отличие влязоха в университетите, а той отхвърляше да им заплаща, „ защо им е да учат?Само пари да харчим около тях ”, повтарял на щерка ми ”, през сълзи споделя Славка.

В момента двете й внучки са студентки – едната в София, другата в Германия. И двете към момента претърпяват кошмара от убийството и правосъдните каузи. Пред баба си те са споделяли, че към този момент „ нямат татко ”. Георги даже не ги потърсил от пандиза.

„ Всеки път на делата мълчеше. Пред съда той съобщи, че Катя му липсва. Тогава не устоях, станах и го попитах „ Защо не идеш при нея, за какво не постави завършек на живота си? ”. Последваше безмълвие.  Децата ми споделиха: „ Бабо, няма да казваш „ татко ни ”. Ние татко нямаме. Той толкоз доста ни тормозеше, искахме да стартираме нов живот, а той умъртви мама ” ”, добавя майката на Катя.  Родителите на Георги до през днешния ден не са се свързвали с нея. Близначките също не споделят с баба си и дядо си.

„ В нощта на убийството родителите на Георги го скриха на вилата им. Те знаеха за зверството. Аз им звънях, молех ги да ми кажат къде е Георги, само че те ми споделиха, че Катя го е заслужила. Повече не си проговорихме. Те продадоха жилището в Пазарджик, с цел да заплащат на юристи. Не съумях да събера движимостите на Катя от вътре ”, сподели още Славка.

Майката на Катя ще продължава да живее с мисълта за щерка си, молейки се килърът й да не бъде пуснат от пандиза прибързано.  Тя е една от дамите, които се борят със правосъдната система и смяната в наказателния кодекс. Вълчанова е взела участие и в митингите на почернените родители пред министерски съвет и е сложила името си в петицията за унищожаване на съкратеното разследване при тежките закононарушения.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР