Традиционно преди големия празник за Пловдив - Деня на Съединението,

...
Традиционно преди големия празник за Пловдив - Деня на Съединението,
Коментари Харесай

Къпят паметника на Съединението с шампоан

Традиционно преди огромния празник за Пловдив - Деня на Съединението, се " къпе " паметникът на Съединението. Служителите на Оперативна програма " Чистота " в Пловдив ще измият признака на обединяването сред Княжество България и Източна Румелия с два тона вода и 10 литра шампоан.

Освен паметникът, ще бъдат измити и всички улици в града, по които ще мине обичайният маратон за празника. Ароматът, който ще се носи тази година, ще е на горски цветя, сподели шефът на общинското дружество Иван Стоянов.

Екипи на Оперативна програма " Чистота " са инсталирали и 300 нови флагове върху осветителните стълбове по входно-изходните артерии на града, написа TrafficNews

По 100 броя са националните трибагреници, знамената на Пловдив и флаговете на Европейска столица на културата 2019. Подновени са също 75-те флагове, които тази година за първи път бяха сложени на " Коматевско шосе " откакто завърши реконструкцията на пътя, както и флаговете, инсталирани на знакови за града места. Върху 15-метровите пилони на входовете на Пловдив към този момент се веят нови флагове с националния трибагреник.

Директорът на " Чистота " Иван Стоянов подсети, че знамената се обновяват два пъти годишно - за 3 март и 6 септември. Те се обезпечават от Община Пловдив.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР