Традиционните партии в Белгия отчитат значителна загуба на подкрепа след

...
Традиционните партии в Белгия отчитат значителна загуба на подкрепа след
Коментари Харесай

Белгийските избиратели наказаха партиите във властта

Традиционните партии в Белгия регистрират забележителна загуба на поддръжка след вчерашните избори за локална власт, означават наблюдаващи, представени в локални медии.

Страната е ясно разграничена на две, като в Брюксел и Валония се следи нараснала поддръжка за комунистите от Белгийската работническа партия, а във Фландрия се разраства мощта на крайните националисти от Вламс Беланг. Зелените партии получават максимален подтик с десетина % растеж и стават втора политическа мощ на доста места.

Данните демонстрират, че партията Реформаторско придвижване на премиера Шарл Мишел губи гласове, също както и мандатоносителят Нов фламански алианс - за пръв път от неговото учредяване през 2001 година. Въпреки опасенията, партията Ислям получава едвам 1,8 на 100 поддръжка и губи досегашните си представители в локалната власт.

Хората имат забележима потребност от нещо друго, от радикализация, от ясни послания и съответни житейски планове, разяснява в. "Соар ". Изданията на групата "Сюд прес " означават, че вчерашните избори в Белгия са удостоверили посоката, в която поеха други европейски страни в желанието за коренна смяна. "Дерниер йор " отбелязва, че занапред се вижда какъв брой сложни ще бъдат договарянията за съставянето на идващото федерално държавно управление след изборите следващата година на фона на завоя в извънредно дясно на Фландрия и извънредно ляво във Валония, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР