Традиционната японска закуска е различна от всяка друга закуска, която

...
Традиционната японска закуска е различна от всяка друга закуска, която
Коментари Харесай

Традиционната японска закуска е като никоя друга! Виж какво съдържа

Традиционната японска закуска е друга от всяка друга закуска, която в миналото ще опитате. Състои се от храни, които сформират пълноценно хранене, което може да се употребява при обяд или вечеря.

Обикновено обичайна японска закуска се състои от задушен ориз, мисо чорба, протеин като да вземем за пример риба на скара и разнообразни странични ястия. Познатите странични ястия могат да включват tsukemono (японски мариновани зеленчуци), nori (сушени овкусени морски водорасли), natto (ферментирали соеви зърна), kobachi (малки странични ястия, които нормално се състоят от зеленчуци) и зелена салата.

Въпреки това тази закуска не е тежка или изобилна. Размерите на порциите са съобразени с апетита, а ястията не са мазни или пържени. За да е цялостна японската закуска, би трябвало да включите по един детайл от следните храни:

1) ориз;

2) супа;

3) протеини (риба, яйца или ферментирали соеви зърна)

4) странично ядене (туршии или други зеленчукови ястия).

Завършете ястието си с чаша парещ зелен чай.

Какви ястия са включени в обичайната японска закуска?

1. Задушен ориз

Задушеният бял ориз Хакумай или кафяв Генмай е съществена и наложителна част от обичайна японска закуска и несъмнено би трябвало да го включите.

2. Супа Мисо

Супата Мисо е обичайната японска чорба, приготвена от ферментирала соева паста Мисо и бульон даши. Познатите съставки включват тофу, нарязан зелен лук, водорасли, японски гъби, миди или други сезонни съставки. Тя също е неизменима част от японската закуска.

3. Ферментирали соеви зърна Натто

Натто /виж галерията/ се сервира върху задушения ориз и това ядене се смята за високопротеинова японска закуска. Това ястие със мощен мирис е подправено със соев сос, нарязан зелен лук, сушени водорасли и други добавки за усет.

4. Риба на скара

Рибата е доста известна част от японската закуска. Пече се постоянно единствено със сол, а сьомгата е желаната от японците риба. Друга известна риба е сушеният сафрид.

5. Мариновани зеленчуци (Цукемоно)

Маринованите зеленчуци са главно ядене в японската кухня, защото могат да съпровождат всеки тип ориз.

6. Подправени сушени водорасли (Нори)

Изсушените и подправени морски водорасли също са съществена част от японската кухня и са предопределени за изразходване със задушен ориз. Те също постоянно участват на масата за закуска.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР