Традиционната виетнамска кухня се характеризира със свежи съставки, малко мазнини

...
Традиционната виетнамска кухня се характеризира със свежи съставки, малко мазнини
Коментари Харесай

Виетнамската чорба, която ще ви сгрее в студеното време

Традиционната виетнамска кухня се характеризира със свежи съставки, малко мазнини и благосъстояние от билки и зеленчуци. Принципът на Ин и Ян се придвижва и върху метода на подготвяне на ястията. Някой предписания се оферират единствено през избран сезон, с цел да се реализира контрастност сред храната и времето.

Например пилешкото месо /топла храна/, както и свинското месо, което е гореща храна, се употребява през студените месеци. Докато другите типове морска храна, които се одобряват за хладни артикули, се сервират с джинджифил, а той е топъл. Ако храната е пикантна, то тя се балансира с нещо кисело.

Много постоянно се готви посредством бланширане, сотиране или на пара. В тази кухня се съблюдават 3 стоманени правила;

1. Храната би трябвало да е свежа;

2. Месото се готви за кратко;

3. Зеленчуците се ядат сурови.

 Виетнамски артикули

Ето една неповторимо вкусна и потребна виетнамска рецепта за чорба, която 100% ще ви се понрави.

Необходими артикули: 1 малко пиле, 1 глава лук, корен джинджифил, 3 литра вода, 2 кубчета пилешки бульон, 4 с.л. рибен сос

За гарниране: 4 яйца, 400 г шунка, 10 гъби шийтаке, 200 г скариди, връзка зелен лук, 500 г оризови спагети

Начин на подготвяне: В тенджера се слага пилето с продуктите за бульона и се залива с вода. Вари се до подготвеност на спокоен огън. Прибавят се авансово накиснати и нарязани гъби. Минута преди да свалите от огъня, сложете скаридите, с цел да си пуснат аромата.

Пилешкото месо се изважда, почиства се от кожата и костите и се нарязва. Загрява се намаслен тиган, печем 4 тънки омлета от разрушените яйца. Навиват се на рулца, нарязват се напречно на ленти.

Отделно се варят спагетите. В купа сложете до половината спагети, от горната страна ленти омлет, нарязаната шунка, пилешкото месо и огромна щипка зелен лук. Залейте с врелия бульон и поднесете.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР