Традиционната инициатива на Държавно предприятие Радиоактивни отпадъци, към която се

...
Традиционната инициатива на Държавно предприятие Радиоактивни отпадъци, към която се
Коментари Харесай

ПРАЗНИК НА МЕДА 2023 в Козлодуй събира пчелари, занаятчии и гости за четиринадесети път

Традиционната самодейност на Държавно дружество „ Радиоактивни боклуци ”, към която се причисляват и сдруженията на пчеларите от района на Козлодуй, " ПРАЗНИК НА МЕДА 2023 " ще събере за четиринадесети път производители на мед и пчелни артикули от региона и прилежащи центрове с обичаи в пчеларството, представители на български занаяти и приложно изкуство, посетители. 
Събитието потвърждава, че съществуването на уреди за ръководство на радиоактивни боклуци на територията на Община Козлодуй, не въздейства неподходящо на околната среда и не препятства производството и пазарната реализация на меда от района. Освен това пчелите са натурален знак за чиста природа и са чувствителни към нараснали равнища на радиоактивност.
Тазгодишното издание на Празника ще се организира в нормалния двудневен формат – на 17 и 18 февруари – в постройката на Информационен център по извеждане от употреба, а в програмата са планувани ревю на полифлорен мед, пчелни артикули, лечебни и козметични произведения на основата на пчелни артикули – сертифицирана авторска направа, както и дегустация на другите типове мед. 
Съпътстващата стратегия на събитието слага фокус върху настоящи тематики за пчеларството посредством лекции от гост-лектор от Лесотехнически университет – София гл. помощник доктор Цветелина Николова по въпроси, свързани със синдрома на „ празния кошер “ и със сензорна система за кошери. Производител ще показа пчеларски инвентар, основан по нови технологии. 
Най-малките гости ще имат опцията да станат част от заниманията в детски креативен ателиета. 
 
" ПРАЗНИК НА МЕДА 2023 " чака своите посетители на 17 февруари, петък, от 11.30 до 18.00 часа в Информационен център по извеждане от употреба. Вторият ден на събитието ще продължи в часовия диапазон 9.00-16.00 часа на 18 февруари, събота. Допълнителна информация можете да получите на тел.: 02 9035 011, както и на място в Козлодуй, ул. „ Васил Воденичарски “ 2А.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР