Традиционната Алея на занаятите в програмата за празниците на Димитровград

...
Традиционната Алея на занаятите в програмата за празниците на Димитровград
Коментари Харесай

Алея на занаятите с 15 майстори в Димитровград

Традиционната Алея на занаятите в програмата за празниците на Димитровград стартира от през днешния ден и ще продължи до 2 септември, когато градът ще означи 76-годишнината си.

В часовия период сред 17ч. и 22 часа 15 български майстори и създатели от Димитровград, Хасково и Ямбол ще изложат своите творби по алеята към парк „ Марица ”, вдясно от сцената на централния площад.

В празничните дни посетителите ще могат да прегледат и закупят дърворезби, творби от вълна, битови и ръчно рисувани сувенири, текстилни кукли и сувенири, изплетени на една кука играчки, бродирани с фолклорни претекстове сувенири, тениски, бижута и аксесоари, направени с разнообразни техники и материали, както и свещи от чист соев восък. За първи път ще се оферират и ръчно направени картички и комплекти за кръщене, осведомят от общината.

Майсторите и създателите, които се включват тази година са: Георги Георгиев от Димитровград с художествена дърворезба; Катя Тончева със изсъхнало плъстене на вълна или иглонабиване (пана, картини, макети на животни и декоративни сувенири с разнообразни техники), Таня Текнефезова с украшения от естествени материали, полимерна глина и неповторими оргонити; Цанка Стоянова с художествена обработка на дърво - ръчно изобразяване и пирографиране на сувенири от дърво и картини; Галина Господинова с играчки, кукли и аксесоари от текстил; Ивелина Димитрова с украшения и битови сувенири с техниката декупаж; Бистра Петкова с облекло и аксесоари с българска шевица; Калина Христозова с бижута и аксесоари с фолклорни мотиви; Дора Тодорова с многообразие от бижута, амулети и талисмани от естествени камъни и минерали, както и кристали за всички зодиакални знаци; Галина Бориспасова с украшения от филцови цветя; Иван и Юлия Христови с декоративни свещи от пчелен восък, пчелен мед и пчелни продукти; Диана Каракехайова с ръчно направени био ароматни свещи от 100% естествен соев восък; Деян и Станимир Николови от с.Горно Белево с Пчелна плантация " Николови брадърс ", пчелен мед и пчелни артикули.

Организатори на Алея на занаятите са Община Димитровград, читалище „ Звездица-2003 ” и Сдружение „ Дружество на димитровградските дърворезбари Свети Спиридон ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР