Този зашеметяващ мексикански хотел Casa Malca, преди да се превърне

...
Този зашеметяващ мексикански хотел Casa Malca, преди да се превърне
Коментари Харесай

От имение на наркобарона Пабло Ескобар до райски хотел

Този замайващ мексикански хотел Casa Malca, преди да се трансформира в подобен, е бил благосъстоятелност не на кого да е, а на самия Пабло Ескобар. Намира се на карибското крайбрежие до курорта Тулум.


Имението било изоставено след гибелта на боса от Меделин Ескобар през 1993 година Близо 20 години по-късно то е закупено от арт колекционера и притежател на галерии Лио Малка от Ню Йорк. Той реновира постройката, като основава първокласен хотел, изпълнен с творби от неговата персонална сбирка, някои от които на световноизвестни създатели като Баския и Кийт Харинг.


Когато за пръв път отваря порти през 2015 година, хотелът предлага едвам 8 стаи. В момента разполага с 42 превъзходни жилището, като има аспект за разширение. Цените варират сред 500 и 900 $ на вечер, написа Iwoman.bg.


Главният вход съставлява две огромни порти, " скрити " в голяма стена, покрита с дървесна кора. Стаите разполагат с кинг-сайз спални, а на всички места из тях е разпръсната част от сбирката на притежателя, която придава възприятието, че сте отседнали в изложба.


Хотелът разполага с два басейна - външен и закрит. Закритият басейн е под земята и е обвързван с открития посредством стълбище.


Casa Malca е известно местенце за провеждането на сватби и други празненства. Миналата Нова година хотелът е бил хазаин на тържество с над 1000
посетители.


Самият курорт Тулум също има забавно историческо минало. Намира се на източния бряг на Мексико и обгръща руините на бивш град на маите. Един от най-запазените в действителност, по тази причина е и значим туристически център.
Заобиколен от тропическа гора, този бутиков хотел е съвършен за " изключване " от всичко и всички.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР