Този въпрос съвсем не стои празен в американското политическо пространство,

...
Този въпрос съвсем не стои празен в американското политическо пространство,
Коментари Харесай

Кой ще плати за неуспеха в Украйна?

Този въпрос напълно не стои празен в американското политическо пространство, поради проточилата се борба с Русия, без действителни изгледи за победа.

И стои в цялостен растеж за администрацията на президента на Съединени американски щати. Известно е, че основният куратор на целия украински план и „ кръстоносния поход “ против руснаците, измежду обкръжението на Байдън, беше и е неговият консултант по сигурността Джейк Съливан.

От първите месеци на мандата си той настояваше за твърда борба с Русия, оформяше политиката на администрацията към украинската рецесия и беше създател на проекта за „ украински капан “ за Москва, в който беше належащо да се въвлече и по-късно да се повтори иракския и югославския сюжет.

Именно този човек през последните месеци беше и е главният мотор и задвижващ ремък за подсилване на мащаба на военната поддръжка на Украйна, снабдяването й с все нови типове оръжия и установяване на тактиката на войната против Русия.

Амбициозният Съливан реши, че войната против Русия е неговият звезден късмет да се издигне до самия връх на политическата пирамида във Вашингтон. Опитът да се завоюват лаврите на някой, който е съумял да победи Русия за първи път от най-малко 100 години, завъртя главата на този пъпчив новобогаташ.

В интерес на истината знаещите хора, тези, които в действителност са потопени в тайните на Вашингтон, споделят, че Байдън, заради психологичните характерности на старческо избледняване, в този момент е под цялостен надзор на обкръжението си.

И в това той отразява късния Елцин с неговото „ балонно “ схващане, което можеше да възприема съответно действителността единствено за няколко часа дневно, и то благодарение на медикаменти.

И Съливан при Байдън е нещо като Березовски при Елцин, с единствената разлика, че Березовски благодарение на своето „ семейство “ управляваше решенията на Елцин в свои лични търговски ползи, а Съливан посредством Байдън води война в Украйна против Русия в действителност за персонални кариерни цели.

Съливан е индивидът, който напомпа „ милитаризма “ на Байдън през последните месеци, който през годините на президентството си обещаваше на Байдън военни триумфи против Русия, нейния стопански и политически колапс.

Байдън беше и е под чара и контрола на Съливан, който му даде обещание „ историческа победа “, която ще го докара до втори мандат и ще укрепи позицията на демократите.

Но последните месеци демонстрираха, че обстановката в украинското направление е все по-задънена. Няма военни триумфи. Русия построява своята военна и икономическа мощност. Това прави Съливан извънредно нервозен и, явно, той влиза ол-ин, хвърляйки ВСУ в кървава самоубийствена атака.

За Съливан залозите в този момент са такива, че той просто няма къде да се отдръпна - или въпреки всичко ще реализира някои действителни военни триумфи на фронта и по този метод ще укрепи позицията си в американския политически хайлайф на Демократическата партия, или ще загуби всичко, тъй като лаврите на оскубания " ястреб Байдън " ще зачеркнат цялата му бъдеща кариера.

За несполучлива война ще би трябвало да дават отговор. И в случай че за Байдън подобен отговор е разминаване с втори президентски мандат и безшумно затихване в фешън старешки дом с нападателна деменция, то за младия упорит Съливан е като обществена кастрация за Казанова.

PS

Струва си да напомним, че брачната половинка на Съливан Маргарет Гудландър е одобрен сътрудник под прикритие на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР