Този уикенд над Петрич ще се проведе голямо международно състезание

...
Този уикенд над Петрич ще се проведе голямо международно състезание
Коментари Харесай

Голямо международно състезание по маунтин байк в Петрич през уикенда

Този уикенд над Петрич ще се организира огромно интернационално съревнование по втурване с планински колела, с което ще бъде даден старт и на Българските Даунхил Серии за 2019.

Над 100 са записаните за присъединяване досега в „ Петрич DHI”, измежду които има представители на Швейцария, Гърция, Румъния, България и Македония. В листата със поръчките личат имената на някои от най-хубавите колоездачи от страната, което е причина конкуренцията да бъде доста забавна.

" Петрич DHI " е част от календара на Международния колоездачен съюз (ЮСИ), като съревнование от клас 2 и носи точки за международната класация.

Трасето за втурване " Папреница ", по което ще премерят сили участниците в конкуренцията, е с дължина съвсем 3 километра и е с денивелация 528 метра, което го прави едно от най-дългите в България. То включва голям брой стръмни сектори, камъни, корени, скокове и други забавни детайли.

Съботният ден е предназначен за подготовка и опознаване на трасето, а в неделя ще се проведат квалификациите от 12.30 часа и финалите от 15.30 часа.

За спечелилите има квалифициран привлекателен паричен и веществен награден фонд.

С " Петрич DHI " ще бъде даден старт на спортния сезон в дисциплинираност втурване в Българските даунхил серии, а домакини на идващите пет кръга ще бъдат Ботевград, Пампорово, Боровец, Чепеларе и Витоша.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР