Този сенчест флот обаче е достъпен само за определени клиенти,

...
Този сенчест флот обаче е достъпен само за определени клиенти,
Коментари Харесай

Глобалният дефицит на петролни танкери нараства

Този " горист " флот обаче е наличен единствено за " избрани клиенти ", споделиха специалисти от промишлеността пред Bloomberg.

Само два супертанкера ще бъдат доставени тази година, пет се чакат през идната година, съгласно данни на транспортната компания Banchero Costa, до момента в който 42 кораба са доставени през 2022 година Това е най-ниският брой попълнения за последните 40 години и е с към 90% под междинната годишна стойност за актуалното хилядолетие.

Нарастващите цени на петрола, в това число заради по-дълги периоди за доставка, съкращения на производството на ОПЕК+ и проекти за преход към зелена сила, което значи отвод от изкопаеми горива, утежняват бъдещите вероятности на промишлеността. Транспортните компании обаче виждат опция за напредък.

Така основният изпълнителен шеф на Euronav NV Александър Саверис счита, че дребният брой нови доставки и остаряващият флот вършат вероятностите за танкерите „ доста позитивни “.

„ Последиците от саботажа могат да се видят всеки ден в корабоплаването като цяло и бих споделил по-специално в танкерния превоз на недопечен нефт...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР