„Този ръст от 9,2% спрямо сегашното ниво в някаква степен

...
„Този ръст от 9,2% спрямо сегашното ниво в някаква степен
Коментари Харесай

Бисер Петков: Увеличението на минималната заплата вече е изконсумирано от инфлацията

„ Този растеж от 9,2% по отношение на настоящето равнище в някаква степен към този момент и изконсумиран от инфлацията “,

Това разяснява в предаването „ Тази заран “ по някогашният обществен министърБисер Петков.

По думите му минималната работна заплата на първо място би трябвало да покрива разноските за живот на най-нископлатените служащи.

Петков подсети, че има проектодиректива на Европейски Съюз за минималната работна заплата в страните от съюза. "Препоръчва се тя де е обвързана със междинната работна заплата, като нормално пропорцията е 60% ", посочи Петков.

Неговата прогноза е, че няма да се завърши с това нарастване на минималната заплата тази година. Също, че най-вероятно ще се усили делът на така наречен група на „ работещите небогати “, в случай че минималното заплащане не покрива темпа на инфлация.

Петков дефинира като стъпка в вярната посока обвързването на обществените заплащания с линията на беднотия.Той напомни още, че е планувано българите да могат да се възползват и от европейските пенсионни фондове в бъдеще.

"Целта е да се насърчи спомагателното пенсионно обезпечаване и то да е по-прозрачно и на ниска цена за потребителите ", изясни някогашният обществен министър.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР