Този прототип идва от китайската компания Vivo - всъщност първата,

...
Този прототип идва от китайската компания Vivo - всъщност първата,
Коментари Харесай

MWC 2018: APEX FullView има подвижна селфи камера и биометрично поле под екрана



Този първообраз идва от китайската компания Vivo - в действителност първата, която съумя да вгради датчик за пръстови отпечатъци под екрана на своя Vivo X20 Plus UD. Това се случи по време на CES2018 преди месец, а в този момент китайците демонстрираха APEX FullView на Мобилни конгрес в Барселона. Предната част на телефона е напълно заета от екрана, рамките са извънредно дребни - 1,8 мм в профил и от горната страна на екрана и 4,4 мм в долната му част. Vivo споделят, че в случай че долната рамка беше с размерите на останалите, телефонът щеше да има отношение екран към предна повърхност 98%. Не е ясно какво е това отношение при 4,3 мм рамка изпод.

Говорителят за позвънявания е поместен под екрана, а селфи камерата е решена по още по-футуристичен метод. Тя излиза от тялото на телефона - съгласно Vivo това става единствено за 0,8 секунди. Едва ли сходен дизайн ще бъде общопризнат всеобщо от огромните производители, само че е самоуверено от страна на китайците да предложат сходно решение на уравнението " безрамков " телефон. Друга значима характерност е опцията за различаване на два пръстови отпечатъка по едно и също време. Това става с помощта на цяло поле, заемащо 1/4 под екрана на APEX. Изпозлван е ултразвуков датчик, който работи на много по-голяма повърхност.

Официалната от Vivo виждат практическо приложение на сходна технология при потребност от повече от едно лице за уверение на документ - да вземем за пример брачна двойка подписват нотариален акт за имущество. Трудно е да се каже дали сходна технология ще откри път към всеобщото произвеждане, тъй като множеството софтуерни компании, в това число Synaptics, считат ултразвуковото различаване за незадоволително положително като биометричен датчик.

Също по този начин няма гаранция, че Vivo ще създадат този телефон всеобщ и той ще излезе от залите на MWC 2108, само че китайците получават бонус точки за автентичност.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР