Този позитивен ежедневен ритуал на изпълнителния директор на Microsoft Сатя

...
Този позитивен ежедневен ритуал на изпълнителния директор на Microsoft Сатя
Коментари Харесай

5-секунден сутрешен ритуал, който ще ви помогне да се настроите за успех

 Този положителен всекидневен обред на изпълнителния шеф на Microsoft Сатя Надела е безумно елементарен, само че изгодите му са подкрепени от научни проучвания.

Много сполучливи хора обичат да приказват за рисковите си утринни ритуали, които ги вършат още по-успешни.

Например Тим Кук от Apple се разсънва в миг, когато множеството от нас спят деветия си сън – в 3:45 ч,, призори Ричард Брансън сърфира, а Тони Робинс всяка заран си взема мразовит душ. Но има и изключения.

Например Джеф Безос е прочут с това, че си почива добре – той просто отхвърля да прави значими срещи преди 10 часа сутринта. Както се оказва, изпълнителният шеф на Microsoft Сатя Надела също избира да стартира деня си в умерено движение.

В изявление за списание Time Надела приказва за необикновено бързия и в същото време доста потребен утринен обред.

Пет секунди осъзнатост при започване на деня

Както изяснява Надела, ползата му към тази осъзнатост му е бил внушен от майка му, която била академик, изучавал санскрит. Тя предпочитала практики, разказани в античните текстове, само че самият той си основал доста по-лесен и по-опростен обред за себе си.

„ Заимствах го от лекар, който работеше за възстановяване на представянето на футболния тим в «Seattle Seahawk», споделя Надела.

„ Първото нещо, което върша, отваряйки очите си заран, е да кажа „ благодаря “ за всичко, което имам, и за това към което се стремя. Това е всичко. Не може да е по-лесно, само че като се има поради, че това става първият ми умишлен акт при започване на деня, това е необикновено потребно. „

Науката за благодарността

Искрената признателност за всичко, което имате, и опитът да погледнете напред с оптимизъм не лишава повече от няколко секунди, само че макар простотата на ритуала, това в действителност работи – и има доста доказателства за това.

Да, опитът да се настроите положително за новия ден в действителност може да окаже осезаемо въздействие върху това по какъв начин ще протече.

Първо, психолозите споделят, че дребните ритуали от този тип (например, постоянно да се четат мантри, които оказват помощ да се отървете от безпокойството, да разкъсате или изгорите лист хартия, на който сте написали за отрицателните си усеща, или да слушате една и съща обичана ария преди значима среща) може да окаже много положителен резултат върху настроението и способността ви за справяне с житейските провокации.

Второ, ритуалът на Надела се основава на обстоятелството, че заран той насочва цялото си внимание към благодарността, а откровената признателност съгласно учените е различен сигурен метод за възстановяване на възприятието ви за благоденствие.

Невробиолозите считат, че възприятието за оптимизъм е като мускулите в тялото ни, това може да се тренира. Колкото повече упражняваме да виждаме положителното в заобикалящата ни действителност, толкоз по-лесно ще ни се случва тъкмо това!

Като отделял малко време за признателност при започване на всеки ден, Надела обучавал мозъка си да разпознава всевъзможни, даже и най-малките аргументи да бъде благополучен и благоприятни условия за напредък. Чудно ли е, че вследствие на това даже и най-мрачният ден става малко по-светъл?

И по този начин … Ако имате най-малко няколко свободни секунди сутринта (със сигурност ще имате), пробвайте ритуала на Надела и вижте по какъв начин ще се отрази това на протичането на идния ден.

Cluber

 

 

Всеки има толкоз пари, колкото му разрешава неговото подсъзнание

 

Ако сте дали отговор на въпроса „ Какво значат парите за мен “ и около тях имате с изключение на такива отговори като „ отпадък “, „ нечистотия “, имате и „ сила “, „ мощ “, имате ключ (въпреки че това изобщо…

Цялата публикация

Парапсихологът Сергей Лазарев: Радостта е код за достъп до подсъзнанието!

 

Защо, да вземем за пример, ние се радваме, когато получим подарък? Защо се радваме, когато се преместим от дребна стаичка в огромен необятен апартамент? Защо се радваме, когато получаваме доста пари? И защо…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР