Този петък предстои да бъде извършена обработка на тревните площи

...
Този петък предстои да бъде извършена обработка на тревните площи
Коментари Харесай

Започва обработка на тревните площи в София срещу кърлежи, които са многобройни и тази пролет

Този петък следва да бъде осъществена обработка на тревните площи в столичния регион "Изгрев " против кърлежи, след многочислени сигнали от жителите на квартала. Заради превалявания третирането на площите се отсрочва към този момент няколко пъти.

Един от сигналите за многочислените кърлежи в квартал "Изток " подава Елена Георгиева. По думите ѝ след всяка разходка от кучето си, тя и синът ѝ вадят по няколко кърлежа, макар че домашният любим е третиран против тях.

Фирмата реализатор, с която е сключила контракт Столичната община, е имала проект обработката в кварталите "Изгрев ", "Изток " и "Дианабад " да се извърши на 5 май, само че заради зачестилите случаи на ухапвания от кърлежи по хора и по домашни любимци, третирането ще се стане още този петък. Това заяви пред БНР кметът на региона доктор Делян Георгиев. По думите му третирането на площите трябвало да се извърши още при започване на април.

"Настоях да се реализира напръскване на 24 април. Имам това заричане, тъй като ние не можем да чакаме повече. Положението в "Изгрев " по отношението на кърлежите е бедствено ", посочи той.

До края на седмицата следва обработка против кърлежи и в регионите "Надежда ", "Лозенец " и "Овча купел ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР