Този нов модел на руския производител АвтоВаз от две години

...
Този нов модел на руския производител АвтоВаз от две години
Коментари Харесай

5 причини да се обича и мрази Lada Vesta

Този нов модел на съветския производител АвтоВаз от две години е неоспорим бестселър за интереса и мненията на специалистите и профилираните публицисти в страната.

След появяването на Lada Vesta на пазара машината се радва се на възходящо търсене от страна на потребителите. И несъмнено бъдещите притежатели на по този начин мощно стремежи от тях коли биха желали да знаят неговите плюсове и минуси, каквито всека кола на процедура има.

През 2017-а година редакцията на профилираното онлайн издание Кolesa.ru употребява в ежедневната си активност автомобил Lada Vesta от първите партиди, излезли на пазара. Този самобитен тест, както и събрани отзиви от други ползватели на колата, разрешава на редакцията да приготви обявата

Тя няма искания да прави обстоен професионален разбор за качествата на модела, само че въпреки всичко е забавна и потребна за сегашните и бъдещите притежатели на Lada Vesta.

Омраза #5: Чистачките

Те имат телен скелет, който при работа може да се пробие и да се надраска предното стъкло. При публицистичната кола чак до подобен случай не се е стигнало, само че съветът е, че всевъзможен тип други чистачки, без телена основа, ще свършат по-добра работа от фабричните (това се отнася най-малко за първите създадени серии от автомобила)

Любов #5: Външният тип

Да се заобича и кара на драго сърце Lada Vesta е толкоз просто, колкото и да се откри мотив да я намразите. В това отношение би трябвало да се оцени нейният външен тип. Дизайнът Стив Матин прави колата съвременна, и толкоз друга в позитивен смисъл от предходните модели на съветската марка - още от времето на ВАЗ 2101, вседехода ВАЗ 2121 " Нива " и всички последващи превъплъщения на Ладата...

Каквото и да се каже, това, съгласно изданието, е повратен миг след който словосъчетанието " хубав " и Лада няма да звучи снизходително и смешно.

 Снимка 330582
Източник:

Омраза#4: Радио и мултимедийната система

Мултимедийната система на публицистичната Веста е поднасяла сърпрайз след сърпрайз. Прикрепване, калибриране на екрана, неправилна работа на навигацията " CityGid " - за всичко това изданието е писало неведнъж. Но се оказало, че редакцията е била просто " късметлия " - мултимедията по необикновено съвпадане на събитията е била първообраз преди серийното произвеждане и бе сменен под гаранция.

Но тези и други проблеми със системата са имали други притежатели на новата Lada Vesta. При включване на телефона или избор на функционалност AUX в менюто е серпантина да работи камерата за задно виждане. Радиото също при избрани обстановки отхвърля да се включи автоматизирано.

 Снимка 330581
Източник:

Любов#4: Габаритите

Поводът за тази обич е близка по предходната. Дълго време марката Лада бе позиционирана по габарити към европейския стандарт В-клас. Причини таза това бяха разнообразни от руските стандарти и опциите тези на автомобилните индустриални линии и техниката за монтаж.. до търсене на най-подходяща пазарна ниша за тези коли. Но очевидно е ставало дума за пасивност на ръководещите бранша и за сложността да се създават нови платформи за моделите.

При габарити на купето 4 410 / 1 764 / 1 497 мм Веста се отнася към този момент към колите клас В+ и е на процедура едни от най-големи негови представители. А самата платформа на Lada Vesta е направена с прицел тя да се развие към модел на коли от по-високия клас С.

Омраза#3: Маслената помпа

Сравнително нов проблем, който се появи на новия мотор VAZ-21179 с размер от 1,8 литра. За този мотор очевидно е нужна по-голяма мощ на помпата. Изглежда, че маслената помпа, или по-скоро - редукционният вентил на тази помпа е слабата точка на новия мотор.

Описаните в мрежата случаи към този момент са задоволителни - лампата за налягане на маслото светва на луфт. Някои дилъри се пробват да почистят редукционния вентил, само че в последна сметка самата гаранция включва подмяна на самата помпа и коляновия вал с обшивката дружно с главата на цилиндъра... само че ремонтът постоянно се оказва муден.

Пресслужбата на компанията в диалог с Kolesa.ru разказва такива случаи като изолирани и се протичащи се " на коли от всяка марка " и също по този начин акцентира, че в такива случаи предприятието постоянно извършва гаранционни отговорности.

 Снимка 330580
Източник:

Любов #3: Красив и необятен салон

Габаритите на новия модел са определили размера на салона - не, тъкмо противоположното. Външните размери на Lada Vesta са се получили, тъй като инженерите са решили да разположат пасажерите в купето по комфортно.

Станало е по-просторно за краката и раменете на десния сателит на лидера и за седящите на задните седалки. Дизайнът не разочарова - може би няма толкоз фикция като при корейските съперници, само че не е лишен от великолепие и жанр.

Омраза #2: Шум и скърцане и драскотини

Нека се повторим, че множеството от проблемите, разказани нагоре, се срещаха и бяха открити на коли от ранния интервал на произвеждане. Досега доста от тях са изкоренени, само че въпреки всичко съумяха да повлиаят на усещането за модела като цяло.

Врати и стъкла: пантите на вратите започнаха да скърцат след известно време, а стъклата се надраскаха от втурване и повдигане. Каучуковите съединения и маншони имат къс живот и поскърцваха. Горните тампони на задните амортисьори нямаха задоволителна неотстъпчивост, зарди което се усещат удари, когато се минава по неравностти.

Като цяло, поради количеството на външния звук Vesta -наистина е " нова Лада ", само че има усъвършенстване и е ужасно, че се работи в тази посока, означават от изданието.

Любов #2: Управление и резистентност

Наистина, най-голямата победа на съветските автомобилни инженери за последните години е шасито на Lada Vesta.

То е създадено " от нулата " (макар и употребяваните детайли, не влезнали в така наречен " Проект С " ) с потреблението на последните европейски достижения. За това получи справедливо самопризнание още при първите тествания на прототипите на Lada Vesta.

Вестата в действителност се ръководи леко и е по-устойчива от множеството компактни модели от нейния клас. Имено по тази причина шасито на Lada Vesta се преглежда от АВТОВАЗ като най-перспективно за по нататъшна разработка.

 Снимка 330579
Източник:

Омраза #1: Роботизираната автоматизирана скоростна кутия

Журналистите, включително тествалите колата от Kolesa.ru, а след и тях и елементарните автомобилисти не заобичаха бързо и елементарно тази роботизирана трансмисия.

Хората се оплакват от трепкане, дълготрайно превключване и нелогични логаритми на работа. Между другото по-голямата част от недоволството (при първите " роботи АМТ " на Вестата в действителност имаше проблеми със сцеплението) можа да се изключат, в случай че си признаем елементарния факт, че АМТ не класическа автоматизирана скоростна кутия. И към нея би трябвало метод, който би трябвало да се овладее.

Поддръжниците на " робота " споделят " той е на ниска цена и пестелив ", а съперниците: " да, само че във целия свят към този момент се отхвърлят от него ". Както и да е, бурната полемика към АМТ продължава да кипи, по тази причина този пробелм има справедливо място в класацията на изданието.

Любов #1: Комплектация и цена

Това, че с помощта на тези качества на Lada Vesta през цялото време се гледаше на по-изгодна покупка от нейните съперници продължава да изкачва търсенето на модела на все по-предни позиции на съветския пазар.

От Kolesa.ru в детайли са сравнили оборудването на Lada Vesta с нейните директни съперници и са уверени, че всички нужни и ненужни " капризи " при задграничните марки костват доста повече.

Това се отнася и до цялостната цена на модела.

 Започнаха продажбите на Lada Vesta в България
Започнаха продажбите на Lada Vesta в България

Цени сред 20 и 22 хиляди лв.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР