Този красив скъпоценен камък ни носи: радост, жизненост, щастие. Символизира още: състрадание, скромност, смелост, справедливост и мъдрост. Цветовете

...
Този красив скъпоценен камък ни носи: радост,
жизненост,
щастие.
Символизира още:
състрадание,
скромност,
смелост,
справедливост и
мъдрост. Цветовете
Коментари Харесай

Чудо! Това Е Камъкът, Който Трябва Да Носите За Любов, Пари И Дълголетие!

Този хубав драгоценен камък ни носи:

наслада,
жизненост,
щастие.
Символизира още:
състрадание,
скромност,
смелост,
справедливост и
мъдрост.

Цветовете на нефрита
Със своя по едно и също време предпазлив и все пак експресивен искра, този драгоценен камък се среща нормално в доста разнообразни нюанси на зеленото, само че също по този начин и в нюанси на бяло, сиво, черно, синьо, кафяво, розово, алено, жълто и оранжево и по-деликатни виолетови тонове.
Зеленият нефрит обезпечава успокоение и мир. Той също по този начин противодейства на отчаянието, разсейва злите духове, подтиква към блян за разцвет.

Черният нефрит е подобаващ за хора, които са подвластни на депресията и постоянно имат паник-атаки. Той има свойството да ускорява позитивизма и да дава предпочитание на човек да се бори.
Синият нефрит деактивира кармични въздействия и други прочувствени проблеми, които са свързани с тях. Същевременно подкрепя релаксацията и медитацията.

Кафевият и сивият нефрит канализират силата и успокояват. Помагат при образуване на събития, основаване на нов дом, при разнообразни преустройства и промени.
Лилавият нефрит е прочут със способността си да ускорява творчеството, да внася свежи мисли и хрумвания.
Розовият и оранжевият нефрит оказват помощ на хората да преборят скептицизма и скептицизма, а аленият е изключително ефикасен за освобождение от напрежението.

Символика на нефрита
Нефрит за привличане на обич
Още в древността нефритът е бил употребен за привличане на любовта от самотните хора.
В Китай са били изработвани пеперуди от нефрит, като знак на сполучливата обич. Тези пеперуди имат особено сантиментално значение. Древна китайска легенда споделя за юноша, който влезнал в градината на богат мандарин, с цел да хване една многоцветна пеперуда. Вместо да бъде осъден за нарушаването си, визитата му води до брак с дъщерята на богаташа.
Затова и до през днешния ден нефритената пеперуда символизира сполучливата, мощна обич. Тя оказва помощ да се свържем с нечии стремежи и построява мостове за преобразяване на фантазиите в действителност.

Нефрит за привличане на пари
С цел привличане на пари и благосъстояние се употребява способността на нефрита да ускорява умствените качества и да избистря мисълта на човек. Създава се позитивна настройка към парите, тяхното вярно ръководене и вложение.
При взимане на значими бизнес решения използвайте проспериращата сила на нефрита, като вземете парченце от камъка. Най-добре се демонстрира способността му, в случай че го задържите в дясната си ръка. Ако ръцете Ви би трябвало да са свободни, може да се снабдите с красива нефритена гривна или пръстен.

Нефрит за привличане на дългоденствие

Със способността си да усилва вътрешната мощ и сила, нефритът се трансформира в камък за привличане на дългоденствие. Увеличавайки защитните сили и балансирайки вътрешната естетика на организма, той спомага за увеличение продължителността на живота и съкращаване на болесттите.
Смята се, че нефритът дава мощ за пречистване на кръвта, отърваване от токсините, ускорява съня и възстановителните сили на организма.

Нефрит като талисман за отбрана

Нефритът може да се употребява като предпазващ камък, за отбрана от злополуки и несгоди.
Може сами да си приготвите талисман за отбрана от нефрит, като спазвате следните инструкции:
Поставете парче нефрит сред две лилави свещи;
запалете свещите и ги оставете да погорят за кратко;
вземете камъка и го носете с Вас като талисман или си направете украшение от него.

Лечебни свойства на нефрита

Успокояващият зелен цвят на нефрита го прави прелестен лековит камък. Той оказва помощ на организма да се пребори самичък с заболяването.
Нефрита е изключително потребен за
бъбречни,
сърдечни и
стомашни недоволства.

Има свойството да:

редуцира напрежението в кръста и гърба.
Нефритът е подобаващ за преодоляване на:
проблемите с репродуктивната система при дамите, като
засилва плодовитостта.

Нефрит и зодии

Нефритът е подобаващ за всички зодиакални знаци, само че изключително се предлага за представителите на Риби и Везни.
Отваря четвърта чакра – сърцето.

Химична конструкция
Нефритът се състои от:
микрокристална фиброзна матрица на калций, магнезий, желязо
богата минерална серия (амфибол) на тремолит (калций-магнезий) фероактинолит (калций-магнезий-желязо).
Централният детайл от тази серия с промеждутъчен състав се назовава актинолит.
Колкото по-високо е наличието на желязо в зеления нефрит, толкоз по-наситен е цвета.

Нефритът през годините
Със своята хубост и широкообхватна експресивност нефритът е атрактивен за човечеството в продължение на хиляди години. В праисторически времена нефрита е скъп най-много поради неговата устойчивост, което го прави съвършен материал за оръжия.
Още маите, ацтеките и олмеките са уважавали нефрита по-силно от златото.

В античен Египет, нефрита бил уважаван като камък на любовта, вътрешния мир, хармонията и салдото.
В други райони и култури нефрита също се преглежда като предпазващ камък, който носи шанс.
Маорите в Нова Зеландия още в антични времена са употребявали нефрита за направа на оръжия и принадлежности.
В днешно време хората са относително малко осведомени за този вълнуващ драгоценен камък. За благополучие обаче напоследък това украшение от ден на ден очарова с съвършеното си комбиниране на неотстъпчивост и устойчивост, с приказна гама от цветове и тънък искра.

Нефрита и китайската империя

Още 3000 година пр.н.е. нефритът е бил прочут в Китай като „ имперски драгоценен камък “.
В дългата история на изкуството и културата на голямата китайската империя, нефритът постоянно е имал доста особено значение, даже в известна степен сравнимо с това на златото и диамантите на Запад.
От него са изработвани освен божествени фигури и скулптури на изкуството, само че също по този начин се е влагал и в солидни мебели за високопоставените членове на императорското семейство.

Дори и през днешния ден, този драгоценен камък се преглежда като знак на положителното, красивото и най-ценното. Нефритът въплъщава конфуцианските добродетели на мъдрост, правдивост, съчувствие, невзискателност и кураж, само че също по този начин е и знак на еротичната женственост.
Изработвани са даже наргилета от нефрит, заради убеждението, че миналия през камъка пушек ще подари с дългоденствие пушачите.
Ако посетите „ Пазара на нефрита “, било то в Хонг Конг или Янгон (Рангун), или някой от нефритените търговете на Хонг Конг, ще осъзнаете какво е смисъла на този драгоценен камък за хората от Азия, който и до през днешния ден се счита за знак на достойнство.

Разновидности на нефрита

В началото на 19ти век минералозите са открили, че камъка (жад) има две разновидности – същински нефрит и жадеид. Те имат основна аналогия във външния си тип и свойствата, като неотстъпчивост и издръжливост. Трудно се разграничават, тъй като и структурно си наподобяват: състоят се от плътни, близо ситуирани, дребнозърнести, сплъстени елементи.
Различават се по своя химичен състав и цветове. Жадеида се състои от натрий и алуминий.

Нефритът се среща основно в гамата мрачно зелено или сиво-зелено, само че също може да бъде бял, жълтеникав или червеникав.
Цветовата вариация на жадеида е зелено, бяло, розово, алено, черно, кафяво и теменужено лилаво.
И в двата минерала методът, по който се разпределя цвета варира доста – постоянно има петна, вени, линии преминаващи през главния цвят, които обаче не всеки път се преглеждат като недостатък – някои модели се смятат за изключително скъпи. Само в най-подбраните парчета нефрит цветът отмерено разпределен и липсват други оцветявания.

Друга основна разлика сред нефрит и жадеид е блясъка: до момента в който полирания нефрит има повърхнина със лепкав искра, жадеида има стъкловиден, който след гланциране свети съвсем като огледало.

Находища на нефрит

Находища на нефрит са открити в Китай, Нова Зеландия, Русия, Гватемала и швейцарските Алпи. Тъмно зелен нефрит, така наречен канадски нефрит се среща в Западна Канада.
Находища на жадеид има в Китай, Русия и Гватемала, само че най-хубавите камъни идват от Бирма, в този момент известна като Мианмар.

От суровината до крайния артикул
Суровината за камъните се закупува на цели блокове или откакто са нарязани на „ филии “. Така купувачът не може да види тъкмо какво се крие във вътрешността – скъп зелен нефрит или с доста шарки, който може да бъде даже ненужен.
В процеса на рязане се разкрива същинското качество на материала. В профилирани центрове (в Пекин и Хонг Конг), суровината се обработва посредством карборунд (специален режещ инструмент) и диамантен прахуляк.
Оформят се тънки снопчета, които могат да бъдат носени като висулки, гривни, както и кръгли, цилиндрични и плоски форми, които могат да се комбинират, за изработка на атрактивни огърлици.
Традиционно от нефрит се създават фигури, филигранни изображения или тънкостенни съдове.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР