Този, който цял ден работи, няма време да печели пари.Джон

...
Този, който цял ден работи, няма време да печели пари.Джон
Коментари Харесай

За какво не мисли милионерът

" Този, който през целия ден работи, няма време да печели пари. "

Джон Рокфелер

Ах, тези богати! Милионери? Милиардери? Виждаме някои от тях непрестанно в новините – локални и интернационалните. Някои от тях са в нашия град. На нашата улица.

Да си доста богат несъмнено ти подсигурява опция да живееш над междинното ниво. Произходът на благосъстоянието е значим. Този текст обаче не е обвързван с него. Посветен е на метода на мислене.

" Милионерът, който живее на прилежащата улица, или в същия град, сигурно има доста неща на разум ", счита блогърът Марк, чиито разсъждения за живота, щастието и кариерата ви представяме постоянно в последно време. Според него богатите може да мислят за доста обстановки и отговорности, само че има един специфичен лист от 20 неща, за които всички ние мислим, а те в никакъв случай не се сещат. Те са:

1. Скъпо струваща грижа за градината пред къщата.

2. Записването на час за високоплатен коафьор или стилист.

3. Измерването на триумфа. Богатият човек не отделя време, с цел да преценя триумфа си. Той го мери въз основата на полученото качество, на резултатите. Количетсвото време, прекарано в мислене върху нещо, не значи нищо, в случай че резултатите не дават отговор на предстоящото.

4. Покупката на чисто нова кола. Защо някой ще заплаща вкупом сума, равна на заплатите му за половин година, за нещо, което се обезценява толкоз бързо? " Умът на всички ни е промит! " - счита Марк.

5. Месечният баланс по кредитната карта.

6. Редовното хранене.

7. Че знае всичко. Хората, които живеят с тази настройка, стопират да учат и по този начин остават слепи за новите благоприятни условия. Щом изгубиш възприятието да си нащрек, губиш всичко.

8. Социалните контакти с хората, които пилеят пари. С какъвто се събереш, подобен ставаш. Затова общуването с хората с този тип държание най-малкото не е преференциално. И не се счита за влиятелно, тъй като си в техните кръгове.

9. Желанието да се усеща непрекъснато задоволство. Заможният комшия се стреми към дълготрайна отплата, не към моментно задоволство.

10. Покупката на облекло, тъй като носи избран бранд.

11. Състоянието на парите в сметка, която може да се ревизира непрестанно. Ако желаете да извършите благосъстоянието си по-голямо, би трябвало да поставите парите си на място, където ще създадат повече пари. Мислете дълготрайно (5 години +).

12. Замяната на движимости, които не са счупени. Богатият, колкото и необичайно да звучи по-често разчита на ремонта, в сравнение с замяната на разваленото с ново. Да поправиш нещо нормално излиза доста по-евтино, спрямо това да го замениш. Особено в случай че самичък можеш да си го поправиш.

13. Посещението на солариум.

14. Импулсивните покупки. Те пилеят пари и водят до препълване на дома с непотребни артикули, от които човек след заплащането постоянно няма към този момент потребност. Затова, съветът е: Ако видите нещо в мола и покупката му не е незабавна и потребна, тръгнете си. Ако няколко дни по-късно се сетите за него – върнете се.

15. Загубата на време в безсмислени действия. Времето в действителност е по-важно от парите. То е живот. Ако го хабиш, ще се провалиш.

16. Негативните обствоятелства и спънки.

17. Да бъде заложена компанията. Той постоянно премисля, преценя рисковете и прави дълготрайни вложения. Никога не залага всичко.

18. Полетът в бизнес класа. Тази показност за мнозина измежду богатите се смята за загуба на пари.

19. Наемът. Както към този момент стана ясно, богатите имат настройката да мислят в дълготраен проект. И като такива най-често считат, че притежаването на нещо свое е постоянно по-изгодно от наемането. Ключът е в това да се търсят висококачествени артикули с дълготрайна приложимост.

20. Заработването на всяка банкнота в ежедневна работа. Само две думи са в основата на трупането на благосъстояние, което работи за теб: позитивният приход. Умните милионери и милиардери влагат парите си интелигентно. Тези вложения основават в тяхна изгода стабилен поток от приходи, които порастват с времето. Ако парите ви не ви вършат още пари, в никакъв случай няма да станете богати. Или, един от тях.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР