Този бюджет не е идеален. Той стъпва на много проекти,

...
Този бюджет не е идеален. Той стъпва на много проекти,
Коментари Харесай

Терзиев на общественото обсъждане: Този бюджет не е идеален, но има амбиции

" Този бюджет не е съвършен. Той стъпва на доста планове, които са наследени и би трябвало да продължим. Има и проблематични планове, с които би трябвало да се оправим. Има и такива, на които е изтекло финансирането и би трябвало да се реши дали да бъдат продължени. "

С това самопризнание кметът Васил Терзиев откри в 18 ч през днешния ден в аулата на СУ " Св. Климент Охридски " публичното разискване на проектобюджета на Столична община. Той подчета, че бюджетът е рекорден - в размер на 2 576 202 377 лева От общата сума на проектобюджета, 1 114 939 780 лева са държавно делегирани средства.

" Това, което е доста значимо да се знае, е че този бюджет има още две ограничавания - бяхме споделили, че няма да взимаме нови заеми и няма да покачваме налозите. И това е залегнало в плана ни за бюджет. Няма спомагателна тежест за софиянци ", добави Терзиев.

" Другото нещо е, че той е юридически тъй че да бъде в огромна степен консенсусен, да разчита необятна поддръжка. Сами виждате, че в общинския съвет не можем да изберем още ръководител. Няма по какъв начин да бъдат заложени доста радикални ограничения, повишение на приходите по способи, които изискват едно ръководещо болшинство. "

Кметът посочи, че главната амбиция е да бъдат осъществени оптимално доста планове, най-много в финансовата стратегия, и коефициентът на успеваемост да бъде вдигнат значително, по отношение на други години.

" Заложена е децентрализация на регионите, включени са всички районни кметове, не е имало никакъв фаворитизъм, не е имало особено отношение към нито един, без значение от коя политическа мощ ", посочи още Терзиев.

И означи, че има цел София да бъде " на една скорост " - което значи повече средства за северните региони. 

Кметът акцентира и рекордни вложения в градския превоз.

Очаквайте детайлности.


Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР