Този бюджет е много по-различен от всички останали досега. Той

...
Този бюджет е много по-различен от всички останали досега. Той
Коментари Харесай

Кирил Ананиев: Несериозно е да се говори, че предизборно раздаваме пари на калпак

Този бюджет е доста по-различен от всички останали до момента. Той се направи в невиждана обстановка, в която всички страни акумулираха всичките си средства за битка с пандемията. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия министърът на финансите Кирил Ананиев  Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на опазването на здравето в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през.

В подобен миг е обикновено да има разхлабване на фискалната позиция. Въпросът е къде да отидат средствата. В проектобюджета за 2021 година преследвахме три неща. Първото е да осигурим средства за битка с пандемията – над 3 милиарда лв.. На второ място, в случай че бюджетът е избирателен, нямаше да продължим политиките, заложени в управническата стратегия. На трето място – по този начин вършим балансите, че след отпадане на пандемията да се върнем на тези целеви равнища във фискалния бюджет. Несериозно да се приказва, че бюджетът е избирателен и че се раздават пари "на калпак ", съобщи Ананиев.

Бюджетът е изработен по този начин, че в случай че ГЕРБ продължи да ръководи, без значение в каква настройка, ще бъдат изпълнени всички заложени в бюджета ограничения. Ако пристигна друго държавно управление, също няма да има проблем да извърши бюджета. Затова министър председателят сподели, че бюджетът е следизборен, а не избирателен, уточни финансовият министър.

За първи път за опазването на здравето ще има към 6,5 милиарда лв.. Това е нарастване с към 780 млн. лв., близо 12%, сподели Кирил Ананиев  Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на опазването на здравето в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през, като означи, че в бюджета за следващата година е заложено и нарастване на заплатите на лекарите и медицинските сестри.

В отговор на въпрос за проблемите с приема на пациенти с ковид в лечебните заведения, Ананиев, който при оповестяване на изключителното състояние през март беше министър на опазването на здравето, означи, че още тогава е издал заповед, с която е определил 180 лечебни заведения, които да лекуват пациенти с ковид. Тези лечебни заведения не могат да изчезнат, въпросът е на организация. През май имаше по-малко инфектирани и леглата не бяха заети. След това издадох втора заповед, с която задължих шефовете на районните здравни инспекции да основат нужната организация въз основата на районните потребности, тъй че да не остане български пациент да не бъде обслужен дейно, съобщи Кирил Ананиев  Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на опазването на здравето в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР