Този бюджет беше приет в рамките на огромна политическа бъркотия.

...
Този бюджет беше приет в рамките на огромна политическа бъркотия.
Коментари Харесай

Синдикати плашат с протести заради недофинансирани от бюджета сектори

" Този бюджет беше признат в границите на голяма политическа неразбория. В него няма посока, няма кой знае каква концепция. Искрено се надявам за финален път да е по този начин ". Това съобщи президентът на Конфедерацията на труда (КТ) " Подкрепа " Димитър Манолов. Заедно с вицепрезидента на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) Тодор Капитанов разясниха заложеното в дефинитивно признатия късно нощес от Народното събрание държавен бюджет за 2024 година

По рано през днешния ден двамата участваха на гала по сключване на 16-ия групов трудов контракт в Министерството на защитата, напомня Българска телеграфна агенция.

 Някои от нарастванията в обществената сфера не са заслуга на политиците, а са записани в закон, уточни Манолов и даде образец с нарастването на пенсиите от лятото следващата година и минималната работна заплата от януари 2024 година

Според Тодор Капитанов работещите в секторите, които са останали недофинансирани - земеделието, опазването на здравето, превоза в цялата страна, се събират и разискват какви дейности да подхващат за отбрана на приходите си.

Надяваме се в идващите дни да има някакво решение, тъй като в противоположен случай сътрудниците възнамеряват митинги и протестни дейности, предизвести вицепрезидентът на КНСБ. Липсват водачи на транспортните средства и хора в сервизите за обслужване, означи още Капитанов. На въпрос дали може да спре градският превоз в София по празниците, синдикалистът уточни, че още не е ясно.

Парламентът одобри дефинитивно на второ четене държавния бюджет за 2024 година през вчерашния ден. След гласуването финансовият министър Асен Василев съобщи, че бюджетът е реален, само че няма да бъде елементарен за осъществяване. По думите му изцяло транспарантно е финансовото бюджетиране и в приходната, и в разходната част да се види, че Националната работа за защита (НСО) ще купува коли за малко над 2 млн. лева или че ще се строи болница за детско лекуване в Бургас.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР